Carte Juridica · Carti

Autonomia de vointa – Sorana Popa

Share Button

imagine 0 Autonomia de vointa - Sorana Popa 978-606-673-387-8
Lucrarea doamnei Sorana Popa, intitulata „Autonomia de vointa – fundament sau sinonim al libertatii contractuale?”, abordeaza o tema mereu actuala si de un real interes in dreptul privat. Desi domeniul analizat s-a bucurat, un timp indelungat de o anumita stabilitate, au existat si modificari legislative substantiale, avand aplicabilitate generala in dreptul privat, printre care o insemnatate speciala are, la noi, adoptarea conceptiei moniste asupra dreptului privat prin consacrarea expresa a noii realitati in noul Cod civil, alaturi de afirmarea consecventa a principiului libertatii contractuale. Intrucat cuprinde inclusiv aspecte de drept procesual, iar nu numai de drept material, de remarcat este caracterul de noutate al lucrarii conferit si prin raportarea la dispozitiile noului Cod de procedura civila. Acest eveniment legislativ – adoptarea noilor coduri – ofera autoarei posibilitatea unei analize comparative, cu sublinierea elementelor de noutate, dincolo de adaptarile terminologice si de legiferarea solutiilor doctrinare.
Faptul ca lucrarea priveste un subiect care, prin aparitia Codului civil actual, a suferit modificari, fara ca lucrari teoretice si practica judecatoreasca sa fi avut timpul necesar sa abordeze in profunzime cercetarea lor, reprezinta, neindoielnic, un avantaj pe care autoarea a stiut sa-l valorifice pe deplin.
Analiza problemelor abordate ingaduie autoarei concluzii interesante si contributii autentic-originale de natura sa ofere o imagine asupra dimensiunilor impresionante ale cercetarii efectuate, ca si asupra efortului neobisnuit al autoarei pentru a duce la bun sfarsit cercetarea intreprinsa. Este, desigur, o cercetare incununata de succes, cu o valoare teoretica si practica de netagaduit.
Prof. univ. dr. Marilena Uliescu

Cumpara Autonomia de vointa – Sorana Popa ieftin

Caracteristici tehnice Autonomia de vointa – Sorana Popa 978-606-673-387-8
Data aparitie 2014
Format 300X245
Subcategorie Poezii
Categorie Carti Pentru Copii
Editura LITERA
Autor: Madalina Tomescu
Data aparitie 2014
Numar de pagini 207
Format 240X170
Subcategorie Politica
Categorie Stiinte Umaniste
Editura PRO UNIVERSITARIA
Autor: Florica Bodistean
Data aparitie 2014
Numar de pagini 248
Format 235X155
Subcategorie Litere Filologie
Categorie Stiinte Umaniste
Editura PRO UNIVERSITARIA
Format 190X120
Subcategorie Filosofie Romaneasca
Categorie Stiinte Umaniste
Editura AIUS
Autor Ion A. Radulescu-Pogoneanu
Data aparitie 2014
Numar de pagini 168
Autor Andreea Draghici, Ramona Duminica
Data aparitie 2014
Numar de pagini 152
Format 205X145
Subcategorie Carte Juridica
Categorie Drept
Editura UNIVERSUL JURIDIC
Autor Sorana Popa
Data aparitie 2014
Numar de pagini 376
Format 205X145
Subcategorie Carte Juridica
Categorie Drept
Editura UNIVERSUL JURIDIC

Nota: Fotografia produsului Autonomia de vointa – Sorana Popa are caracter informativ si poate contine accesorii ce nu sunt incluse in pachetul standard al produsului. Specificatiile tehnice sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.

One thought on “Autonomia de vointa – Sorana Popa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *