Carti · Psiho,psihanaliza, Log

Calarind Propriul Tigru – Giorgio Nardone

Share Button

imagine 0 Calarind Propriul Tigru - Giorgio Nardone 978-606-8244-74-7
Calarind propriul tigru” este o expresie metaforica: a reusi sa realizezi ceva aparent imposibil. In realitate, cum am putea convinge un tigru sa se lase calarit? Acest deziderat pare extrem de dificil, daca nu de-a dreptul utopic.
Totusi, daca ne eliberam din captivitatea logicii obisnuite, din cea a rationalitatii si a asa-numitului „simt comun”, a fi calare pe un tigru devine nu doar posibil, ci si realizabil. Aceasta carte incearca sa explice arta rezolvarii situatiilor problematice personale prin utilizarea de solutii aparent simple. Aceasta arta nu presupune recurgerea la „adevarul” linistitor, care rezida in cunostintele certe cu privire la realitatea care ne inconjoara si la relatia pe care o avem cu aceasta, ci mai degraba la utilizarea stratagemelor care nesocotesc uzantele si canoanele rationalitatii.
Istoria omenirii abunda de exemple de stratageme capabile sa rastoarne soarta unei situatii: este suficient sa ne gandim la Ulise si calul troian construit la indemnul sau, care reprezinta esenta mitizata a inteligentei strategice.
Nadajduiesc ca voi putea ghida cititorul in aceasta realitate aparent magica, unde „Tot secretul consta in faptul ca nu exista secrete”, ci doar subtilitati. Potrivit unui aforism al lui Aldous Huxley, „Realitatea nu este ceea ce ni se intampla, ci ceea ce facem noi cu ce ni se intampla”.
Giorgio Nardone

Cumpara Calarind Propriul Tigru – Giorgio Nardone ieftin

Caracteristici tehnice Calarind Propriul Tigru – Giorgio Nardone 978-606-8244-74-7
Autor Robert J. Shiller
Data aparitie 2014
Numar de pagini 536
Format 14,5 x 20,5 cm
Subcategorie Dezvoltarea Afacerilor
Categorie Afaceri Economie
Editura PUBLICA
Autor Christopher G. Fairburn
Colectie Psihologul expert
Data aparitie 2014
Numar de pagini 394
Format 240 x 170 mm
Subcategorie Psiho,psihanaliza, Log
Categorie Stiinte Umaniste
Editura ASOCIATIA DE STIINTE COGNITIVE DIN ROMANIA
Autor Giorgio Nardone
Data aparitie 2014
Numar de pagini 112
Format 14.5 x 20
Subcategorie Psiho,psihanaliza, Log
Categorie Stiinte Umaniste
Editura ASOCIATIA DE STIINTE COGNITIVE DIN ROMANIA

Nota: Fotografia produsului Calarind Propriul Tigru – Giorgio Nardone are caracter informativ si poate contine accesorii ce nu sunt incluse in pachetul standard al produsului. Specificatiile tehnice sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.

One thought on “Calarind Propriul Tigru – Giorgio Nardone

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *