Carti · Literatura Romana

Calatorie in jurul casei mele ed.2 – Adina Nanu

Share Button

imagine 0 Calatorie in jurul casei mele ed.2 - Adina Nanu 978-606-720-005-8

Volumul, aflat la a doua editie, apare acum complet transformat: o carte-album, ilustrata cu desene si picturi ale autoarei, majoritatea de dimensiuni originale, care acompaniaza sirul gandurilor si le da forma si concretete. Ea nu poate fi clasata intr-un singur gen literar sau plastic, ci apare ca o insiruire de surprize in cuvinte si imagini, cu o structura – cu sau fara voia autoarei – moderna.

Tema principala este istoria casei copilariei, de la construirea ei ca un cuib al familiei, la pierderea nedreapta din anii comunismului si pana la recuperarea ei cu peripetii si este, implicit, povestea generatiilor care au locuit-o.

Cheia cartii se gaseste la finalul ei, in desenul ca o sectiune a unui copac, cu explicatia: „Omul e ca un pom, care incepe prin a fi un vlastar subtire in jurul caruia fiecare an adauga un cerc. Ca sa traiasca, trebuie ca seva sa circule prin toate tuburile deopotriva, ca toata viata sa ramana vii si copilul si tanarul din adancuri, desi nu se mai vad la fata”. Asa se explica privirea clipei prezente cu ochiul proaspat al copilului, dar si cu intelegerea celui care a trait povestea de la inceput, ca si jocul cu timpul care da farmecul deosebit al scrierii.

De peste 50 de ani, Adina Nanu preda cursuri de Istoria Artelor, Istoria Stilurilor si a Costumului la Universitatea Nationala de Arte si Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica din Bucuresti. A primit anul acesta titlul de Doctor Honoris Causa si este autoarea singurei istorii a costumului publicata in Romania.

Profesorul Adina Nanu este un model, un exemplu care a influentat in bine viata multora si care a dat mai departe nu doar cunostinte, ci si un modus vivendi si o perspectiva optimista asupra vietii. Omul Adina Nanu e un permanent invatacel, o persoana care nu cunoaste stagnarea sau plafonarea, ci continua sa creasca si sa se dezvolte cu aceeasi energie inepuizabila. A predat si a trait cu pasiune, reusind sa transforme o viata nu tocmai usoara intr-o viata frumoasa, presarata de zambete. Talentul ei nativ la desen si usurinta cu care surprindea momente din viata in creion, carbune sau culoare au transformat aceasta carte, „Calatorie in jurul casei mele”, intr-o inedita istorisire vizuala a vietii.

Cumpara Calatorie in jurul casei mele ed.2 – Adina Nanu ieftin

Caracteristici tehnice Calatorie in jurul casei mele ed.2 – Adina Nanu 978-606-720-005-8
Autor Radu Pavel Gheo
Colectie Eseuri si confesiuni
Data aparitie 2014
Numar de pagini 312
Format 106×180
Subcategorie Publicistica
Categorie Biografii Memorii Jurnale
Editura POLIROM
Data aparitie 2014
Numar de pagini 192
Format 130 x 200 mm
Subcategorie Romane de dragoste, Carti romantice
Categorie Beletristica
Editura TREI
Autor Rachel Cohn, David Levithan
Categorie Beletristica
Editura POLIROM
Autor: Philippa Gregory
Colectie Top 10
Data aparitie 2014
Numar de pagini 600
Format 106×180
Subcategorie Literatura contemporana
Autor Adina Nanu
Data aparitie 2015
Numar de pagini 254
Format 270X225
Subcategorie Literatura Romana
Categorie Beletristica
Editura UNARTE

Nota: Fotografia produsului Calatorie in jurul casei mele ed.2 – Adina Nanu are caracter informativ si poate contine accesorii ce nu sunt incluse in pachetul standard al produsului. Specificatiile tehnice sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.

One thought on “Calatorie in jurul casei mele ed.2 – Adina Nanu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *