Carti · Dezvoltare Profesionala

Coaching pentru performanta – John Whitmore

Share Button

imagine 0 Coaching pentru performanta - John Whitmore 978-606-7223-38-5

Coaching pentru performanta. Principii si practici pentru coaching si leadership
Editia a 5-a este o editie aniversara 25 de ani, actualizata, revizuita si adaugita, si include modelul de referinta GROW. Prefatata de John McFarlane, presedintele Barclays

Coaching pentru performanta este biblia industriei si cu siguranta lucrarea de referinta pe care se bazeaza cei care sunt implicati in activitati de coaching. Cartea prezinta un sablon simplu de coaching pentru traineri, plecand de la concepte precum constientizare si responsabilizare, unul care se bazeaza pe metoda intrebarilor si a abilitatii de a asculta. Whitmore ne introduce in teoretizarile modelului GROW, ca format pentru sedintele de training. Spre deosebire de cultura traditionala de management, un trainer crede mai intai de toate in potentialul clientului. Whitmore stie ca oamenii sunt capabili sa schimbe doar lucrurile de care sunt constienti.

 
COACHING PENTRU PERFORMANTA ESTE CEA MAI BUNA CARTE PENTRU COACHII, LIDERII, MANAGERII DE TALENTE SI PROFESIONISTII DIN TOATA LUMEA. 
 
Un bestseller international, care prezinta influentul model GROW, aceasta carte reprezinta un text fundamental pentru profesia de coach. Explica motivele pentru care cheia productivitatii, a dezvoltarii si a implicarii este sa le oferi oamenilor posibilitatea de a da ce au mai bun din ei. O cultura plina de insemnatate a coachingului are potentialul de a transforma relatiile dintre diferite organizatii si angajati si de a-i pune si pe unii, si pe ceilalti pe drumul catre succesul pe termen lung. 
 
Aceasta editie aniversara, considerabil revizuita si adaugita, scrisa de Sir John Whitmore, pionierul coachingului, si de Performance Consultants, liderii mondiali in coachingul de performanta, va revolutiona metoda traditionala de abordare a culturii organizationale. Exercitiile practice noi, exemplele din zona corporatista, dialogurile despre coaching si glosarul de la finalul cartii sustin procesul de invatare. La acestea se adauga un capitol nou, de impact, care vorbeste despre masurarea beneficiilor si a castigului aferente investitiei in  coaching. 
 
In cea de-a cincea editie a cartii Coaching pentru performanta, Sir John Whitmore si Performance Consultants explica de ce este nevoie pentru a ajunge la performanta de top si demonteaza miturile despre coaching. – John McFarlane, Presedinte Barclays PLC si The CityUK 
 
Coaching pentru performanta are un impact direct asupra modului in care muncim in companiile noastre. Le ofera liderilor si profesionistilor in coaching un instrument fantastic si extrem de eficient pentru dezvoltarea oamenilor. – Jean-Louis Araignous, Coaching Program Manager, Volvo Group University
 
Culturile care se bazeaza pe coaching au rezultate mai bune, sunt mai cinstite si mai sustenabile decat cele care merg pe sistemele traditionale de management. Coaching pentru performanta este pentru orice lider care vrea sa atinga excelenta. – Ludo Van der Heyden, Profesor, INSEAD 
 
Prima si cea mai buna carte pentru lideri si pentru profesionistii in coaching, fie ei tineri sau experimentati. Trece dincolo de abilitatile pe care le analizeaza cu dibacie si explica insasi esenta coachingului. – Carol Kauffman, PhD

Fragment din cartea “Coaching pentru performanta” de John Whitmore:

“Putem vedea din toate acestea ca Gallwey a surprins esenta coachingului. Intr-adevar, definitia mea pentru coaching descrie legatura cu Jocul interior si tot ce inseamna acesta: coachingul descatuseaza potentialul oamenilor cu scopul de a le maximiza performantele. Mai degraba ii ajuta sa invete, decat sa le predea. La urma urmei, cum ati invatat sa mergeti? Ati fost instruiti de mama sau de tata? Cu totii avem in noi capacitatea innascuta de a invata, capacitate care chiar este subminata de instruire.

Aceasta idee nu era una noua: Socrate vorbise despre acest concept cu aproximativ 2 000 de ani mai devreme, dar filosofia  32 Coaching pentru performanta Ce este coachingul? lui s-a pierdut cumva in goana catre reductionismul materialist al ultimelor doua secole. Pendulul a revenit in pozitia initiala, iar coachingul, pe urmele lui Socrate, va mai fi prin preajma inca vreun secol sau mai multe! Cartile lui Gallwey au coincis cu emergenta unui model psihologic mai optimist asupra omenirii decat vechea perspectiva behaviorista, conform careia nu am fi decat niste recipiente goale, in care totul trebuie sa fie turnat. Noul model sugera ca suntem mai curand ca niste ghinde, fiecare ghinda avand in sine potentialul de a deveni un stejar magnific. Avem nevoie de hrana, de incurajare si de lumina pentru a creste, dar stejarul este deja in noi.
Daca acceptam acest model – si sunt putini cei care il contesta acum – felul in care invatam si, mai important, modalitatile prin care predam si instruim trebuie puse la indoiala. Din nefericire, renuntam cu greu la obiceiuri, iar vechile metode persista, chiar daca cei mai multi dintre noi ne stim limitarile.
Dati-mi voie sa duc analogia ghindei un pas mai departe. Puietii de stejar, cei care cresc in salbaticie dintr-o ghinda, dezvolta rapid o singura radacina principala, nu mai groasa decat un fir de par, prin care cauta apa. Aceasta poate sa coboare pana la un metru in adancime, chiar daca puiul de stejar nu depaseste 30 de centimetri. Atunci cand este cultivat intr-o pepiniera comerciala, radacina principala tinde sa se incolaceasca la fundul ghiveciului si se rupe in momentul in care rasadul este transplantat, ceea ce produce un regres semnificativ in dezvoltarea acestuia, pana la cresterea unei noi radacini. Nu se acorda suficient timp conservarii radacinii de baza, iar majoritatea cultivatorilor nici macar nu stiu de existenta acesteia sau de scopul sau.”

Cumpara Coaching pentru performanta – John Whitmore ieftin

Caracteristici tehnice Coaching pentru performanta – John Whitmore 978-606-7223-38-5
Autor Bogdan Bacanu
Data aparitie 2014
Numar de pagini 312
Format 235X160
Subcategorie Management
Categorie Afaceri Economie
Editura POLIROM
Autor Kingsley Amis
Colectie Top 10
Data aparitie 2014
Numar de pagini 296
Format 180X106
Subcategorie Literatura contemporana
Categorie Beletristica
Editura POLIROM
Autor Daniel Reid
Data aparitie 2014
Numar de pagini 408
Format 235X160
Subcategorie Terapii Alternative
Categorie Sanatate
Editura POLIROM
Autor John Whitmore
Colectie Co-Lectia de stiinta
Data aparitie 2019
Numar de pagini 432
Format 210 x 150 mm
Subcategorie Dezvoltare Profesionala
Categorie Afaceri Economie
Editura PUBLICA

Nota: Fotografia produsului Coaching pentru performanta – John Whitmore are caracter informativ si poate contine accesorii ce nu sunt incluse in pachetul standard al produsului. Specificatiile tehnice sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.

One thought on “Coaching pentru performanta – John Whitmore

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *