Carte Juridica · Carti

Contributii la studiul conflictului de legi in timp in materie civila – Marian Nicolae

Share Button

imagine 0 Contributii la studiul conflictului de legi in timp in materie civila - Marian Nicolae 978-606-673-027-3
Lucrarea de fata constituie prima cercetare monografica a dreptului intertemporal civil din Romania in lumina Noului Cod civil si a teoriilor fundamentale de drept intertemporal (teoria drepturilor castigate, teoria faptului consumat, teoria aplicarii imediate a legii noi si teoria normativista).
Solutionarea conflictelor de legi in timp in materie civila se rezolva in lumina a trei principii generale: principiul neretroactivitatii legii noi, principiul aplicarii imediate a legii noi si principiul supravietuirii legii vechi.
Toate aceste principii generale au la baza principiul fundamental al aplicarii in timp a normelor civile, principiul tempus regit factum, care la randul sau este consecinta logica si fireasca a principiului „aplicarii” automate a dreptului (denumit, in chip fericit, de Gaetano Pace: „il principio dell’efficacia automatica del diritto”).
Alcatuita din trei titluri (Notiuni de drept intertemporal; Principiile dreptului intertemporal civil; Aplicarea in timp a Noului Cod civil), lucrarea se adreseaza deopotriva teoreticienilor si practicienilor dreptului, masteranzilor si doctoranzilor, auditorilor de justitie, inclusiv studentilor interesati de aprofundarea cunostintelor de teoria generala a dreptului si a celor privind aplicarea legii in timp si problema conflictelor de legi in timp cu precadere in materie civila.

Cumpara Contributii la studiul conflictului de legi in timp in materie civila – Marian Nicolae ieftin

Caracteristici tehnice Contributii la studiul conflictului de legi in timp in materie civila – Marian Nicolae 978-606-673-027-3
Data aparitie 2014
Numar de pagini 96
Format 270 x 210 mm
Subcategorie Carti cu activitati
Categorie Carti Pentru Copii
Editura LITERA
Format 255X205
Subcategorie Desen Muzica Film Teatru
Categorie Hobby Practic
Editura TRACUS ARTE
Autor Zakarias Erzsebet
Data aparitie 2014
Numar de pagini 144
Autor Marian Nicolae
Data aparitie 2014
Numar de pagini 596
Format 17×24 cm
Subcategorie Carte Juridica
Categorie Drept
Editura UNIVERSUL JURIDIC

Nota: Fotografia produsului Contributii la studiul conflictului de legi in timp in materie civila – Marian Nicolae are caracter informativ si poate contine accesorii ce nu sunt incluse in pachetul standard al produsului. Specificatiile tehnice sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.

One thought on “Contributii la studiul conflictului de legi in timp in materie civila – Marian Nicolae

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *