Carti · Politica

Coruptia politica – Robert Harris

Share Button

imagine 0 Coruptia politica - Robert Harris 978-973-611-635-3

Din cuprins:
◊ Aspecte conceptuale si de definire;
◊ Contributia economiei politice;
◊ Republica Populara Chineza;
◊ Regatul Unit;
◊ Finante internationale;
◊ Crima organizata, contrabanda si economia politica globala a drogurilor

Subiect de deosebit interes public, coruptia este una dintre problemele a caror natura trebuie corect identificata si catalogata in cadrul sistemului inainte de a putea fi combatute. Volumul de fata analizeaza coruptia politica din trei perspective diferite. In primul rand, pune intrebari de tip definitional, in incercarea de a trasa o dificila frontiera intre coruptie si politica insasi si de a-i clarifica relatia cu diferitele segmente publice, precum puterea prezidentiala, presiunea grupurilor politice, finantarea partidelor sau liberalizarea economica. In al doilea rand, pe doua studii de caz – Regatul Unit al Marii Britanii si Republica Populara Chineza -, analizeaza diferitele forme pe care coruptia le poate imprumuta in contexte specifice. In al treilea rand, tinand cont de mutatiile prezentului, autorul se indreapta spre coruptia internationala si transnationala, aducand in atentie capacitatea sau lipsa de capacitate a statului national de a face fata provocarilor actuale ale coruptiei. In excelenta combinatie pe care o realizeaza intre caracterul academic al cercetarii si cel popular specific subiectului abordat, volumul se adreseaza societatii contemporane in ansamblul ei si tuturor sistemelor politice in cautare de raspunsuri la aceasta fascinanta si totodata cruciala provocare.
Scrierile privind coruptia politica sunt remarcabile sub aspectul continutului, domeniului tratat si ambitiilor autorilor (normative sau analitice). Totusi, aceasta inseamna mai curand ca in timp ce bufetul cu autoservire este un ospat ademenitor de mancaruri de tot soiul adunate din intreaga lume, pretul platit pentru aceasta varietate este absenta unei mese copioase gatite in casa. Nu putem examina scrierile privind coruptia politica asa cum analizam arhitectura dorica sau fibra optica, deoarece insasi natura sa presupune ca studiul nu poate opera in cadrul unui singur set de limite disciplinare.
Este de inteles ca, avand in vedere natura subiectului, majoritatea textelor sunt colectii sub coordonare. Acestea variaza de la vastele volume asociate cu numele lui Heidenheimer (mai recent, cu Heidenheimer si Johnston 2002) si, la un pret mult mai ridicat, cu cel al lui Williams (Williams 2000a; Williams si Theobald 2000; Williams et al. 2000; Williams si Doig 2000), si pana la colectii multidisciplinare mai modeste, grupate de obicei in jurul unei subteme. Toate aceste colectii sunt in egala masura valoroase, si chiar daca, in mod inevitabil, unele dintre ele precum Levi si Nelken (1996a), Heywood (1997), Doig si Theobald (2000) contin unele contributii variabile calitativ, in toate cazurile cele mai bune dintre acestea sunt intr-adevar valoroase. Intre aceste editii colective, Heyman (1999) prezinta un continut de exceptie, atat in ce priveste calitatea stiintifica per ansamblu, cat si politica unei selectii editoriale riguroase care, combinand consistenta conceptuala cu o diversitate substantiala, ofera un teren propice pentru identificarea asemanarilor dintre lucruri de altfel diferite. Ca atare, constituie un pas inspre telul incurcat al unei abordari comparative. Alte studii prezinta incercari de comparare, de obicei a tarilor apropiate geografic sau a asemanarilor culturale, rasiale sau istorice, desi putine dezvolta o comparatie sistematica a variabilelor formulate

Cumpara Coruptia politica – Robert Harris ieftin

Caracteristici tehnice Coruptia politica – Robert Harris 978-973-611-635-3
Data aparitie 2014
Numar de pagini 82
Format 300X210
Subcategorie Practic Pentru Copii
Categorie Carti Pentru Copii
Editura EUROBOOKIDS
Autor: Octavian Paler
Colectie Top 10
Data aparitie 2014
Numar de pagini 288
Format 106×180
Subcategorie Literatura contemporana
Categorie Beletristica
Editura POLIROM
Autor: Florin Irimia
Colectie Ego. Proza
Data aparitie 2014
Numar de pagini 232
Format 130×200
Subcategorie Literatura Romana
Categorie Beletristica
Editura POLIROM
Editura PUBLICA
Autor: Aswath Damodaran
Data aparitie 2014
Numar de pagini 256
Format 120 x 170
Subcategorie Dezvoltarea Afacerilor
Categorie Afaceri Economie
Autor: Robert Harris
Data aparitie 2010
Numar de pagini 300
Format 235X165
Subcategorie Politica
Categorie Stiinte Umaniste
Editura INSTITUTUL EUROPEAN

Nota: Fotografia produsului Coruptia politica – Robert Harris are caracter informativ si poate contine accesorii ce nu sunt incluse in pachetul standard al produsului. Specificatiile tehnice sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.

One thought on “Coruptia politica – Robert Harris

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *