· Carti

Cum sa nu scrii un roman – Howard Mittelmark Sandra Newman

Share Button

imagine 0 Cum sa nu scrii un roman - Howard Mittelmark Sandra Newman 978-606-8564-05-0

Howard Mittelmark a lucrat pentru agenti literari si editori de carte sau de presa, in diverse functii editoriale. Cronicile de carte si eseurile sale au aparut in The New York Times, The Washington Post, The Philadelphia Inquirer, International Herald Tribune, Hollywood Reporter si in multe alte publicatii.
A scris romanul Age of consent si o intreaga serie de carti de stiinta pentru copii. In calitate de ghost-writer s-a implicat activ in zeci de romane si de memorii, inclusiv in doua bestselleruri New York Times.

Sandra Newman este autoarea celebrului volum Lit Kit, o moderna si non­conformista istorie a literaturii universale. Apoi a scris doua romane, Cake si The Only Good Thing Anyone Has Ever Done (finalist la Guardian First Book Award, editia din Marea Britanie). Memoriile ei, Folk Tales of the Rich, au aparut la Random House. A predat creative writing la Temple University, Chapman University, The University of Colorado, The Unterberg Poetry Center si la Gotham Writers’ Workshop. Proza, eseurile, conferintele si cronicile ei apar in Harper’s, Conjunctions, Salmagundi, The Observer si Express (UK) si sunt difuzate la BBC Radio 3 si 4.

Un ghid esential si plin de curaj al celor mai raspandite si tentante greseli comise de marile sperante ale literaturii, cu un candid apetit de debutant. Si cel mai scurt drum al romanului tau din cosul cu manuscrise respinse direct in vitrinele librariilor.

Howard Mittelmark si Sandra Newman demonstreaza cu mult umor cum toate aceste greseli reusesc sa mutileze un text si te invata cum sa depanezi si sa corectezi introducerile, sfarsiturile, personajele negative, eroii romantici, stilul si spiritul, perspectiva si vocea auctoriala si cum sa pui in ordine toate firele de nisip de pe plaja privata a romanului tau.

Un manuscris se pravaleste urland din ceruri • Sunati-l pe avocatul meu specializat in patente! striga Thomas Edison. Am inventat telefonul! • Paralaxa manciuriana a enigmaticei conspiratii thetane • Copilul este tatal digresiunii • Proza purpurie albastra • Buna! Eu sunt autorul! • Adio, cititor crud!
Legaleza, oficialeza si psihopupu sunt o plaga din ce in ce mai accentuata in fictiunea amatorilor. Dupa ce a petrecut ani intregi scriind corespondenta de afaceri, completand formulare de aplicatii si dandu-si vecinii in judecata, scriitorul novice incepe sa scrie o scena de dragoste si rezultatul suna ca si cum ar fi o traducere din vulcaniana. Limbajul evaluarilor psihiatrice se imbina cu cel al formularelor de impozit, dand nastere unui cocteil enervant de cuvinte din patru silabe care inseamna „dragut“. Indelungata lupta a scriitorului de a stapani limbajul afectat si dez­radacinat al oficialitatilor l-a facut sa creada ca scrisul trebuie sa fie plat si lipsit de viata pentru a fi inteligent.

Cumpara Cum sa nu scrii un roman – Howard Mittelmark Sandra Newman ieftin

Caracteristici tehnice Cum sa nu scrii un roman – Howard Mittelmark Sandra Newman 978-606-8564-05-0
Autor: Katie Hewat
Data aparitie Octombrie 2015
Numar de pagini 16
Subcategorie Carti educative
Categorie Carti Pentru Copii
Editura RAO
Data aparitie 2014
Numar de pagini 15
Format 16×23
Subcategorie Carti Pentru Copii
Categorie Religie
Editura PESCARUS
Data aparitie 2014
Numar de pagini 128
Format 240×170
Subcategorie Bucatarie
Categorie Gastronomie
Editura LEADER HUMAN RESOURCES
Numar de pagini 16
Format 16×23
Subcategorie Literatura Romana
Categorie Carti Pentru Copii
Editura PESCARUS
Subcategorie Literatura contemporana
Categorie Beletristica
Editura BAROQUE BOOKS & ARTS
Data aparitie 2014
Numar de pagini 432
Format 13×21
Autor Sandra Newman, Howard Mittelmark
Data aparitie 2014
Numar de pagini 307
Format 13×21
Categorie Dezvoltare Personala
Editura BAROQUE BOOKS & ARTS

Nota: Fotografia produsului Cum sa nu scrii un roman – Howard Mittelmark Sandra Newman are caracter informativ si poate contine accesorii ce nu sunt incluse in pachetul standard al produsului. Specificatiile tehnice sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.

One thought on “Cum sa nu scrii un roman – Howard Mittelmark Sandra Newman

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *