Carti · Memorii Jurnal

Destin in bataia vantului – Evghenia Ghinzburg

Share Button

imagine 0 Destin in bataia vantului - Evghenia Ghinzburg 978-606-8723-48-8

Aceasta carte a aparut cu sprijinul Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc. Continutul volumului nu reprezinta obligatoriu pozitia oficiala a Institutului.

La sfarsitul anilor 1930, Evghenia Ghinzburg era un membru loial si foarte activ al Partidului Comunist al Uniunii Sovietice. Totusi, ca atatia altii care au suferit in timpul regimului de teroare instaurat de Stalin, a fost arestata – in temeiul unor acuzatii fabricate, potrivit carora ar fi fost o terorista trotkista si o contrarevolutionara – si condamnata la inchisoare.

Cu o grija impresionanta pentru detalii, o putere de fier si un spirit de neinvins, Ghinzburg povesteste despre anii, zilele si minutele indurate in penitenciare si lagare de munca, inclusiv cei doi ani petrecuti in izolare impusa, singura in celula. O relatare clasica despre supravietuire, Destin in bataia vantului este considerata una dintre cele mai importante marturii despre regimul lui Stalin.

„Din punct de vedere istoric, volumul reprezinta un autentic record. Din punct de vedere uman, este o poveste pentru toate timpurile.” THE NEW YORK REVIEW OF BOOKS
Cartea a fost ecranizata in 2009, titlul filmului fiind Within the Whirlwind. Emily Watson o interpreteaza pe Evghenia Ghinzburg, iar regia ii apartine lui Marleen Gorris.

Cumpara Destin in bataia vantului – Evghenia Ghinzburg ieftin

Caracteristici tehnice Destin in bataia vantului – Evghenia Ghinzburg 978-606-8723-48-8
Autor: Evghenia Ghinzburg
Data aparitie 13 noiembrie 2015
Numar de pagini 512
Format 13 x 20 cm
Subcategorie Memorii Jurnal
Categorie Biografii Memorii Jurnale
Editura CORINT

Nota: Fotografia produsului Destin in bataia vantului – Evghenia Ghinzburg are caracter informativ si poate contine accesorii ce nu sunt incluse in pachetul standard al produsului. Specificatiile tehnice sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.

One thought on “Destin in bataia vantului – Evghenia Ghinzburg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *