Carte Juridica · Carti

Drept profesional. Teoria generala s contractului profesional – Maria Dumitru

Share Button

imagine 0 Drept profesional. Teoria generala s contractului profesional - Maria Dumitru 978-973-611-822-7

Din cuprins:
Dreptul Privat. Istorie. Actualitate. Perspective
Profesionistul si intreprinderea sa
Teoria generala a contractului profesional
Titlurile de valoare

Intrarea in vigoare a noului Cod Civil a generat ample modificari in peisajul reglementarilor de drept privat. Printre cele care se evidentiaza prin anvergura implicatiilor asupra vietii juridice se numara si cele generate de abrogarea Codului comercial. Noul act normativ are intentia declarata de a reuni dreptul civil si dreptul comercial intr-o singura ramura de drept privat sub reglementarea noului Cod civil. Pe de alta parte in noul corpus de drept privat se regasesc prevederi aplicabile exclusiv raporturilor juridice la care participa profesionistii, in cadrul carora ponderea cea mai mare o au comerciantii. Existenta dreptului comercial, inglobarea lui in dreptul aplicabil profesionistilor si autonomia acestuia din urma in raport cu dreptul civil sunt abordate in partea de inceput a lucrarii.
Demersul continua cu prezentarea participantilor la raporturile juridice, profesionisti si nonprofesionisti. Se pune un accent deosebit pe explicitarea notiunii de profesionist prin prisma dispozitiilor noului Cod civil si a stabilirii relatiei profesionist-comerciant. Asa cum era si firesc, dupa abordarea subiectelor raporturile juridice profesionale, este construita o teorie generala a contractului profesional bazata pe trei piloni: formarea contractului profesional, efectele si consecintele nerespectarii sale.
Ultima parte a lucrarii este dedicata prezentarii cambiei, biletului la ordin si cecului – instrumente de credit si de plata utilizate cu precadere de profesionisti in activitatea intreprinderii lor.

Cumpara Drept profesional. Teoria generala s contractului profesional – Maria Dumitru ieftin

Caracteristici tehnice Drept profesional. Teoria generala s contractului profesional – Maria Dumitru 978-973-611-822-7
Editura ESP SYSTEM
Autor: Burt Goldman
Numar de pagini 124
Format 210 x 150 mm
Subcategorie Dezv Spirituala
Categorie Spiritualitate Ezoterism
Autor: Anne Schaaf
Data aparitie 2014
Numar de pagini 116
Format 235X165
Subcategorie Bricolaj
Categorie Hobby Practic
Editura CASA
Autor Maria Dumitru
Data aparitie 2011
Numar de pagini 288
Format 235X165
Subcategorie Carte Juridica
Categorie Drept
Editura INSTITUTUL EUROPEAN

Nota: Fotografia produsului Drept profesional. Teoria generala s contractului profesional – Maria Dumitru are caracter informativ si poate contine accesorii ce nu sunt incluse in pachetul standard al produsului. Specificatiile tehnice sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.

One thought on “Drept profesional. Teoria generala s contractului profesional – Maria Dumitru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *