Carte Juridica · Carti

Drept Social – Denisa-Oana Patrascu

Share Button

imagine 0 Drept Social - Denisa-Oana Patrascu 978-606-673-471-4

Delimitarea dreptului social ca ramura distincta de drept este una de data recenta, iar lucrarea de fata isi propune sa prezinte elementele care o definesc ca ramura de drept. Obiectul dreptului social este reprezentat de ansamblul de reglementari care privesc relatiile dintre salariati si angajatori, relatiile acestora cu statul, cu asiguratorii, respectiv relatiile dintre persoanele asistate si stat, urmarind drepturile si obligatiile acestora de-a lungul existentei umane. Elementul comun al acestor raporturi juridice este generat de dreptul persoanei umane la un nivel de viata decent, rezultat al muncii sau al veniturilor de inlocuire (asigurari sociale sau asistenta sociala).
Astfel, de la momentul conceperii (drepturile acordate pentru perioada de graviditate pentru protectia sarcinii), de-a lungul vietii (protectia copilului, a tanarului, drepturile salariatului si angajatorului, ale somerului, persoanei vulnerabile si ulterior pensionarului si varstnicului) si chiar dupa moarte (ajutorul de inmormantare) se nasc raporturi sociale, analizate din perspectiva juridica de prezenta lucrare.
Toate aceste raporturi sociale, prin reglementare, devin raporturi juridice, a caror cunoastere este esentiala atat pentru specialisti, cat si pentru toti cei care doresc sa-si cunoasca si sa-si valorifice constructiv drepturile rezultate ca urmare a diverselor atribute pe care le au in raport cu societatea.

Cumpara Drept Social – Denisa-Oana Patrascu ieftin

Caracteristici tehnice Drept Social – Denisa-Oana Patrascu 978-606-673-471-4
Autor Denisa-Oana Patrascu
Colectie Cursuri universitare
Data aparitie 2014
Numar de pagini 216
Format 210 x 297 mm
Subcategorie Carte Juridica
Categorie Drept
Editura UNIVERSUL JURIDIC

Nota: Fotografia produsului Drept Social – Denisa-Oana Patrascu are caracter informativ si poate contine accesorii ce nu sunt incluse in pachetul standard al produsului. Specificatiile tehnice sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.

One thought on “Drept Social – Denisa-Oana Patrascu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *