Carte Juridica · Carti

Dreptul concurentei – Maria Dumitru

Share Button

imagine 0 Dreptul concurentei - Maria Dumitru 978-973-611-727-5

Din cuprins:
◊ Concurenta
◊ Institutiile fundamentale ale dreptului concurentei
◊ Practicile monopoliste
◊ Intelegerile intre intreprinderi
◊ Abuzul de pozitie dominanta si concentrarile economice
◊ Practicile de concurenta neloiala

In ultima perioada, impulsul determinant pentru imbogatirea zestrei normative in domeniul concurentei a fost reprezentat de realitati obiective externe, precum obligatiile asumate prin tratatul de aderare la Uniunea Europeana sau necesitatea implementarii unor texte din dreptul european al concurentei in perioada postaderare.
Adoptate in acest context, o parte din normele juridice din materia concurentei a reclamat interventia legiuitorului odata cu reasezarea activitatii economice din Romania, transformari ce au fost operate in corpul reglementarilor din acest domeniu in vara anului 2010. Eforturile legiuitorului de a adapta norma legala nevoilor economiei de piata, contributia jurisprudentei la suplinirea lacunelor existente in acest domeniu, ajutorul doctrinei in realizarea acestor deziderate, dar mai ales ultimele modificari legislative constituie motivele pentru care am dorit sa prezentam concurenta comerciala asa cum este ea reflectata in legislatie, doctrina si jurisprudenta la momentul actual.
Concurenta reprezinta un factor esential pentru bunastarea consumatorului deoarece contribuie la cresterea calitatii produselor si serviciilor si implicit la stabilirea unui raport optim calitate-pret si a unor preturi competitive.
Mediul concurential poate fi afectat negativ de activitatile anticoncurentiale care reprezinta obiectul sau efectul intelegerilor sau a practicilor concertate intre agentii economici, de abuzul de pozitie dominanta a unor agenti economici puternici; de asemenea, concu¬renta poate fi distorsionata prin subventiile acordate de stat unor agenti economici, ceea ce le creeaza o pozitie avantajoasa in raport de ceilalti concurenti.
Vorbim de o ramura noua de drept aflata in plin proces de cristalizare intrucat este specifica economiei de piata care pana de curand nu a existat in Romania. In consecinta nici in doctrina nu exista un punct de vedere unitar cu privire la existenta sa ca ramura autonoma de drept, la sfera sa de cuprindere si cu atat mai mult in le¬gatura cu definitia dreptului concurentei.

Maria Dumitru

Cumpara Dreptul concurentei – Maria Dumitru ieftin

Caracteristici tehnice Dreptul concurentei – Maria Dumitru 978-973-611-727-5
Editura ESP SYSTEM
Autor: Burt Goldman
Numar de pagini 124
Format 210 x 150 mm
Subcategorie Dezv Spirituala
Categorie Spiritualitate Ezoterism
Autor: Anne Schaaf
Data aparitie 2014
Numar de pagini 116
Format 235X165
Subcategorie Bricolaj
Categorie Hobby Practic
Editura CASA
Autor Maria Dumitru
Data aparitie 2011
Numar de pagini 288
Format 235X165
Subcategorie Carte Juridica
Categorie Drept
Editura INSTITUTUL EUROPEAN
Autor Maria Dumitru
Data aparitie 2011
Numar de pagini 196
Format 190X140
Subcategorie Carte Juridica
Categorie Drept
Editura INSTITUTUL EUROPEAN

Nota: Fotografia produsului Dreptul concurentei – Maria Dumitru are caracter informativ si poate contine accesorii ce nu sunt incluse in pachetul standard al produsului. Specificatiile tehnice sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.

One thought on “Dreptul concurentei – Maria Dumitru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *