Carti · Litere Filologie

Eroica si erotica. Eseu despre imaginile feminitatii in eposul eroic – Florica Bodistean

Share Button

imagine 0 Eroica si erotica. Eseu despre imaginile feminitatii in eposul eroic - Florica Bodistean 978-606-647-653-9

Intre multiplele aspecte ale polaritatii sexelor, se descopera insa si teritoriile comune, ale asemanarii frapante, pe care le furnizeaza numai situatiile de viata circumscrise extraordinarului. Or eposul eroic vorbeste tocmai despre aceasta capacitate a unor fiinte de exceptie, barbati sau femei, de a transgresa regimul obisnuit al existentei sub atractia orizonturilor largi ale Istoriei, fie ea mitica sau profana.
Femina eroica cu toate variantele ei, de la amazoana clasica la luptatoarea indirecta, de pe meterezele cetatii, este produsul unor astfel de fictiuni. Cred ca in aceste spatii discursive pandite de prejudecati traditionaliste, conflictul – pe care in mod sigur nu l-au inventat studiile feministe – al femeii-pentru-celalalt cu femeia-pentru-ea-insasi capata o transparenta aparte.
Florica Bodistean
Eroic si erotic? Acest dublet poate parea un simplu joc de cuvinte, dar lucrarea de comparatistica literara a doamnei Florica Bodistean demonstreaza convingator ca eroismul barbatului, razboinic si factor civilizator, se sprijina pe fiinta „slaba” a femeii, pe marea ei capacitate de iubire si daruire. O suita de analize pertinente urmareste reprezentarea feminitatii in eposurile eroice, de-a lungul timpului, de la epopeile Antichitatii greco-latine, trecand prin Renastere, Evul Mediu si romantism, pana la literatura de razboi a secolului XX, din care nu lipsesc romanii Rebreanu si Camil Petrescu.
Eroismul e o tema care nu apartine femeilor, dar care nu ar exista fara ele – iata concluzia acestui original studiu.
Elena Zaharia-Filipas

Cumpara Eroica si erotica. Eseu despre imaginile feminitatii in eposul eroic – Florica Bodistean ieftin

Caracteristici tehnice Eroica si erotica. Eseu despre imaginile feminitatii in eposul eroic – Florica Bodistean 978-606-647-653-9
Data aparitie 2014
Format 300X245
Subcategorie Poezii
Categorie Carti Pentru Copii
Editura LITERA
Autor: Madalina Tomescu
Data aparitie 2014
Numar de pagini 207
Format 240X170
Subcategorie Politica
Categorie Stiinte Umaniste
Editura PRO UNIVERSITARIA
Autor: Florica Bodistean
Data aparitie 2014
Numar de pagini 248
Format 235X155
Subcategorie Litere Filologie
Categorie Stiinte Umaniste
Editura PRO UNIVERSITARIA

Nota: Fotografia produsului Eroica si erotica. Eseu despre imaginile feminitatii in eposul eroic – Florica Bodistean are caracter informativ si poate contine accesorii ce nu sunt incluse in pachetul standard al produsului. Specificatiile tehnice sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.

One thought on “Eroica si erotica. Eseu despre imaginile feminitatii in eposul eroic – Florica Bodistean

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *