Carte Ortodoxa · Carti

Explicari La Dumnezeiasca Liturghie. Scrieri Ii – Nicolae Cabasila

Share Button

imagine 0 Explicari La Dumnezeiasca Liturghie. Scrieri Ii - Nicolae Cabasila 978-973-95-2
…text fascinant prin sobrietatea si prospetimea sa reflexiva, de o remarcabila rigoare si profunzime, „Explicarea” liturgica a lui Nicolae Cabasila, in toate schitele si variantele ei, nu este un simplu comentariu liturgic, ci un veritabil tratat euharistic si mistagogic.
Ne ofera o reflectie critica asupra traditiei mistagogice bizantine, o veritabila decantare si simplificare a ei plecand de la recentrarea euharistic-sacramentala a celebrarii Liturghiei.
Ne ofera meditatia teologica a unui rafinat laic cultivat, in acelasi timp umanist si mistic, scolastic si isihast, un spirit deja premodern, dar integral fidel Traditiei apostolice si patristice a Bisericii asimilate si exprimate intr-un mod personal si elegant inconfundabil, mereu actual.
Intre toate comentariile liturgice scrise de-a lungul mileniului istoriei bizantine cel mai clar, concret si profund, unicul avand si o teologie euharistica si liturgica efectiva, nu este opera unui patriarh sau episcop, ci e, incontestabil, micul tratat al unui umanist laic.
Amplul studiu introductiv, reprezentand o trecere in revista a intregii istorii a receptarii exegezei liturgice a sfantului Nicolae Cabasila in cultura si teologia europeana si in traditia bizantina, ofera, pe langa nenumarate surprize in linie liturgica si dogmatica, reperele indispensabile pentru intelegerea fascinantei geneze intelectuale a unei opere clasice a teologiei bizantine.

Cumpara Explicari La Dumnezeiasca Liturghie. Scrieri Ii – Nicolae Cabasila ieftin

Caracteristici tehnice Explicari La Dumnezeiasca Liturghie. Scrieri Ii – Nicolae Cabasila 978-973-95-2
Data aparitie 2014
Numar de pagini 502
Format 13×20
Subcategorie Carte Ortodoxa
Categorie Religie
Editura DEISIS

Nota: Fotografia produsului Explicari La Dumnezeiasca Liturghie. Scrieri Ii – Nicolae Cabasila are caracter informativ si poate contine accesorii ce nu sunt incluse in pachetul standard al produsului. Specificatiile tehnice sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.

One thought on “Explicari La Dumnezeiasca Liturghie. Scrieri Ii – Nicolae Cabasila

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *