Carti · Memorii Jurnal

Familia Casassovici 1810-1976 – Dan Casassovici

Share Button

imagine 0 Familia Casassovici 1810-1976 - Dan Casassovici 978-973-645-613-8

Saga unei familii, revelatoare pentru intelegerea rolului clasei medii care, prin munca cinstita, perseverenta si hotarare, a faurit Romania, asa cum devenise ea inainte de al Doilea Razboi Mondial. Prin munca si inventivitatea acestor oameni, in mai putin de un secol, Romania a sarit din feudalism direct in capitalismul avansat, devenind, inainte de razboi, o tara avansata economic, care depasea Grecia sau Portugalia. Aceasta clasa medie ne lipseste acum, decimata si izgonita de comunism si imposibil de refacut in conditiile de coruptie si de suprataxare a muncii cinstite, generate de autoritatile noastre.

 

„Dupa armata, in vara urmatoare, am petrecut trei saptamani la Balcic, din nou cu cortul si cu caiacul.

In acele vremuri, atmosfera era boema, lipsa de constrangeri, caldura, marea albastra si casele tataresti dadeau vacantelor la Balcic un farmec unic.

La Mamut, la un pian hodorogit, rasunau rag-time-uri tapate de studentul Celibidache, in timp ce noi aveam lungi discutii cu cafele si serbeturi.

Imi placea sa inot, puteam sa rezist in bras ore intregi, fara sa obosesc, cu un sentiment de imponderabilitate, detasat parca de orice efort, intr-o totala beatitudine.

Cu Sergiu Celibidache si flirtul lui din acele vremuri, Iris Banbura, si alti cativa baieti si fete, am facut pe mare o excursie pana la Capul Caliacra. Pacat ca am pierdut, ca multe altele, filmul pe care l-am facut atunci cu aparatul meu de cinematografiat de 16 mm.

Tot atunci, bunul meu prieten Mihai Meitani mi-a prezentat-o pe Coca Iliescu. Eram cu totii in apa. Mi-a parut cam distanta si rece si, ca sa o pun «a son aise», inotand pe sub apa, am ridicat-o si dat-o baldabac in apa.

Dar Coca nu a apreciat si pentru moment relatiile noastre au fost reci.

Ele nu se vor incalzi decat mai tarziu, la Bucuresti.

Dar in acel an zbuciumat 1939, dupa infrangerea Poloniei, pe cerul Romaniei se adunau nori grei. Rusia a impus cedarea Basarabiei, urmata de cedarea celor doua judete din sudul Dobrogei.

Eram atunci la Mamaia, pentru doua saptamani la Rex, intr-o companie foarte agreabila, cu Aglaie Chapeau-Rouge si Mia Zwidenek, cand am aflat de caderea Cadrilaterului.

Am plecat imediat la Bucuresti si, pe drum spre bac, am intalnit siruri nesfarsite de carute cu aromani, care se refugiau in tara, amarati, cu chipurile impietrite, mergeau pe langa carutele in care isi incarcasera in graba ce au mai putut lua din casele lor, cutia cu oratanii si sacii de cereale, in timp ce dupa carute veneau legate cate o vaca sau doua, oi si un caine pricajit.”

Cumpara Familia Casassovici 1810-1976 – Dan Casassovici ieftin

Caracteristici tehnice Familia Casassovici 1810-1976 – Dan Casassovici 978-973-645-613-8
Format 200 x 130 x 9 mm
Subcategorie Carte Ortodoxa
Categorie Religie
Editura SOPHIA
Autor Sfantul Simeon Noul Teolog
Data aparitie 2015
Numar de pagini 144
Autor Valentin Mordasov
Data aparitie 2015
Numar de pagini 304
Format 13×20 cm
Subcategorie Carte Ortodoxa
Categorie Religie
Editura SOPHIA
Autor Constantina Palmer
Data aparitie 2015
Numar de pagini 311
Format 13×20
Subcategorie Carte Ortodoxa
Categorie Religie
Editura SOPHIA
Autor Dan Casassovici
Data aparitie 2014
Numar de pagini 360
Format 13×20
Subcategorie Memorii Jurnal
Categorie Biografii Memorii Jurnale
Editura VREMEA

Nota: Fotografia produsului Familia Casassovici 1810-1976 – Dan Casassovici are caracter informativ si poate contine accesorii ce nu sunt incluse in pachetul standard al produsului. Specificatiile tehnice sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.

One thought on “Familia Casassovici 1810-1976 – Dan Casassovici

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *