Carti · Literatura Romana

Fluturele-Curcan – Felix Nicolau

Share Button

imagine 0 Fluturele-Curcan - Felix Nicolau 978-606-93530-7-3
Fluturele este o insecta din ordinul Lepidoptera, termen ce provine din termenii grecesti „lepis” (coaja) si „pteron” (aripa). Mai mult coaja decat miez. Acest ordin are aproximativ 165.000 de specii cunoscute care, in ciuda unei mari varietati de forme si culori, au o structura similara, mai toti fiind inscrisi in uniunile scriitoricesti de pretutindeni.
Printre azteci, fluturii sunt un simbol al sufletului sau ultima suflare a unui muribund. Un fluture care zboara printre flori reprezinta sufletul unui razboinic cazut pe un camp de lupta. Intr-adevar, razboinicii se intorc pe pamant sub forma de colibri sau fluturi care, de data aceasta, se apuca imediat de scris si nu mai suporta vederea armelor. Eventual sapa o mai tolereaza, pentru a-i sapa pe cei care nu le lauda culorile, stilul si fandoselile.
Curcanul, insa, este o pasare de talie mare, originara din America, domesticita cu premii literare inca din timpul aztecilor. In timpul imperecherii in vederea formarii gastilor literare, culoarea pielii capului si gatului devine albastru si rosu aprins, masculul desfasurand coada in forma de evantai. Femelele desfasoara doar sunete guturale: glu-glu-glu! si recita cu gravitate ce le vine la indemana, pe sub aripi. Specie hipersensibila, curcanii pot sa sufere atacuri de cord sau de panica. in timpul unor teste ale avioanelor U.S. Air Force s-a constatat decesul a mai multor curcani din zona din cauza atacurilor cardiace. Remediul este aplicarea de laude si aplauze in zonele tumefiate.
Fluturele-curcan este o specie incrucisata ce, paradoxal, nu tolereaza fluturii si curcanii pur-sange. Exista zvonuri ca unele exemplare modificate genetic pot rezista fara sa scrie chiar si 6 luni. Timp in care clocesc citind pe rupte.

Cumpara Fluturele-Curcan – Felix Nicolau ieftin

Caracteristici tehnice Fluturele-Curcan – Felix Nicolau 978-606-93530-7-3
Autor Oliver Sacks
Data aparitie 2014
Numar de pagini 252
Format 200X130
Subcategorie Medicina Pentru Toti
Categorie Sanatate
Editura HUMANITAS
Subcategorie Literatura contemporana
Categorie Beletristica
Editura POLIROM
Autor Nora Iuga
Data aparitie 2014
Numar de pagini 296
Format 200X130
Autor Felix Nicolau
Data aparitie 2013
Numar de pagini 408
Format 200X130
Subcategorie Literatura Romana
Categorie Beletristica
Editura KARTH

Nota: Fotografia produsului Fluturele-Curcan – Felix Nicolau are caracter informativ si poate contine accesorii ce nu sunt incluse in pachetul standard al produsului. Specificatiile tehnice sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.

One thought on “Fluturele-Curcan – Felix Nicolau

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *