Carti · Ing, Mate, Chim, Elec

Gazele De Sist Si Fracturarea Hidraulica Intre Mit Si Realitate – Constantin Cranganu

Share Button

imagine 0 Gazele De Sist Si Fracturarea Hidraulica Intre Mit Si Realitate - Constantin Cranganu 978-973-8209-22-0

Cartea GAZELE DE SIST SI FRACTURAREA HIDRAULICA – intre mit si realitate, scrisa de prof. Constantin Cranganu si publicata de editura Integral, este o premiera absoluta pentru spatiul cultural-stiintific romanesc.
In primul rand, este prima carte dedicata acestui subiect. Este scrisa cu informatia si rigoarea cercetatorului stiintific, talentul unui scriitor si spiritul polemic al unui ziarist.
Publicarea articolelor pe o platforma de dezbateri online a permis elaborarea unui produs editorial fara echivalent pe piata romaneasca. Interactiunea autorului cu cititorii-comentatori, in chiar momentul nasterii cartii, a dus la definirea unui format hibrid online/offline, care pune in valoare continutul stiintific printr-o abordare jurnalistica cross-media.
Adresata deopotriva specialistilor si publicului larg, aceasta carte va starni pasiuni si va alimenta cu argumente polemici si dezbateri pe unul dintre subiectele care au polarizat atentia comunitatii stiintifice, a presei si, mai ales, a societatii civile.

Profesorul Constantin Cranganu – un recunoscut expert in geologia si geofizica sistemelor petrolifere, un daruit inovator in tehnicile de extractie ale hidrocarburilor gazoase, un cercetator de prestigiu al grupului de la Institutul de Geostiinte pentru Exploatare si Dezvoltare din cadrul Universitatii Oklahoma, un publicist nuantat si de o apreciata probitate – a fost afectat de neadevarurile vehiculate pe marginea procedurilor de investigatie a gazelor de sist. in consecunta, si-a asumat riscul unei lupte partizane intre masa mare a neinstruitilor vocali si decenta expertilor, cercetatorilor si profesorilor din amfiteatre, laboratoare sau de la gura sondelor, mult mai putini la numar, si a inceput sa se faca auzit, citit si crezut de studenti, de specialisti, de persoane dornice sa cunoasca adevarul despre ceea ce inseamna gazele de sist si despre metoda prin care le putem aduce la suprafata, respectiv, fracturarea hidraulica.
In afara articolelor propriu-zise, Constantin Cranganu insereaza in carte si fragmente din dialogurile purtate cu cititorii pe platforma contributors.ro. In acest cadru informal, autorul s-a confruntat cu opinii diverse, cu grade diferite de argumentare. Cu deplina onestitate, nu ezita sa includa in carte opinii contrare fata de ale sale, reproducand cu acuratete confruntarea de idei al carei protagonist a fost. Acest dialog cu interlocutori nevazuti si necunoscuti imprima dinamism si dau forta mediatica unei carti stiintifice de interes public.

Autorul ataca in lucrare (prima de acest fel publicata in Romania) toate problemele sensibile care au facut obiectul disputelor din MEDIA legate de riscurile si impactul tehnologiei actuale utilizate in exploatarea gazelor de sist: fracturarea hidraulica si conditiile colaterale de aplicare – apa, aditivii din noroiul de foraj, problema seismicitatii induse, impactul forajelor asupra sanatatii, asupra panzelor freatice, a incalzirii globale –.
Prof. dr. Nicolae Anastasiu
Membru corespondent al Academiei Romane
Universitatea din Bucuresti

Lucrarea Prof. Cranganu aduce numeroase lamuriri asupra gazelor de sist si a fracturarii hidraulice, elemente care nu au fost puse pana acum la dispozitia cititorului roman. Acesta s-a gasit in situatia de a judeca probleme despre care nu avea suficiente informatii.
Prof. dr. Calin Baciu
Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca

Cumpara Gazele De Sist Si Fracturarea Hidraulica Intre Mit Si Realitate – Constantin Cranganu ieftin

Caracteristici tehnice Gazele De Sist Si Fracturarea Hidraulica Intre Mit Si Realitate – Constantin Cranganu 978-973-8209-22-0
Autor Ioana Repciuc
Data aparitie 2014
Numar de pagini 376
Subcategorie Litere Etnologie
Categorie Stiinte Umaniste
Editura AIUS
Autor Robert Rowland Smith
Data aparitie 2014
Numar de pagini 224
Format 210X140
Subcategorie Filosofie Universala
Categorie Stiinte Umaniste
Editura LITERA
Autor: Constantin Cranganu
Data aparitie 2014
Numar de pagini 288
Format 240 x 170 mm
Subcategorie Ing, Mate, Chim, Elec
Categorie Stiinta Si Tehnica
Editura INTEGRAL

Nota: Fotografia produsului Gazele De Sist Si Fracturarea Hidraulica Intre Mit Si Realitate – Constantin Cranganu are caracter informativ si poate contine accesorii ce nu sunt incluse in pachetul standard al produsului. Specificatiile tehnice sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.

One thought on “Gazele De Sist Si Fracturarea Hidraulica Intre Mit Si Realitate – Constantin Cranganu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *