Carti · Diverse

Gramatica Limbii Latine Cu Exercitii Aplicative Si Cheia Acestora – Virgil Matei

Share Button

imagine 0 Gramatica Limbii Latine Cu Exercitii Aplicative Si Cheia Acestora - Virgil Matei 978-973-30-3640-1
Gramatica limbii latine reprezinta un valoros instrument de invatare foarte necesar atat elevilor, cat si celor interesati de studiul limbilor si culturii clasice, precum si de fenomenul lingvistic in genere, deoarece cunoasterea corecta a limbii romane si a altor limbi, indeosebi a celor romanice, necesita o cunoastere a izvoarelor istorice.
Cartea de fata cuprinde, in partea I, domeniile gramaticii (fonetica, morfologia, sintaxa propozitiei si a frazei), urmate riguros de explicatii teoretice si de exemple din autorii latini din diferite epoci ale literaturii. Lucrarea mai cuprinde o prezentare sintetica a unor notiuni de stilistica – figurile de stil etimologice, sintactice, semantice, retorice – si o introducere in poezia latina privind regulile prozodice, metrica si principalele versuri – hexametrul si pentametrul – mai putin cunoscute de cititori. In partea a II-a, sunt prezentate o serie de notiuni de cultura si civilizatie romana – calendarul roman, numele la romani, unitatile de masura, abrevieri si formule, unele folosite si azi, originea gamei muzicale, expresii latine consacrate. In plus, cartea mai contine numeroase exercitii de traducere si de retroversiune, care pot fi date elevilor ca teme de rezolvat, precum si CHEIA REZOLVARII acestora, dandu-le astfel posibilitatea de autocontrol.
Predarea limbii latine este si un prilej de a deprinde elevii cu vorbirea corecta, lucru realizabil odata cu insusirea diferitelor probleme de gramatica.
Studiul civilizatiei si a limbii latine creeaza si dezvolta cadrele mentale obligatorii, pentru o persoana care vrea sa se afirme in tara sa si in alte tari. Mult mai bine isi gaseste locul, intr-un context international concurential, un tinar cultivat, care a mai auzit si de Motzart, Rafael sau Vergilius, si care are o perspectiva asupra trecutului Europei.
Gramatica de fata pledeaza cu multa convingere pentru studiera limbii latine, pentru ca ea nu este o limba „moarta”, cum se afirma uneori de catre necunoscatori, ci, dimpotriva, amprenta ei apare, ori de cate ori auzim sau vorbim romaneste.

Cumpara Gramatica Limbii Latine Cu Exercitii Aplicative Si Cheia Acestora – Virgil Matei ieftin

Caracteristici tehnice Gramatica Limbii Latine Cu Exercitii Aplicative Si Cheia Acestora – Virgil Matei 978-973-30-3640-1
Autor: Virgil Matei
Data aparitie 2014
Numar de pagini 394
Format 147×205 mm
Subcategorie Diverse
Categorie Limbi Straine
Editura DIDACTICA SI PEDAGOGICA

Nota: Fotografia produsului Gramatica Limbii Latine Cu Exercitii Aplicative Si Cheia Acestora – Virgil Matei are caracter informativ si poate contine accesorii ce nu sunt incluse in pachetul standard al produsului. Specificatiile tehnice sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.

One thought on “Gramatica Limbii Latine Cu Exercitii Aplicative Si Cheia Acestora – Virgil Matei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *