Carte Ortodoxa · Carti

Limonariul sau Livada Duhovniceasca – Ioan Moshu

Share Button

imagine 0 Limonariul sau Livada Duhovniceasca - Ioan Moshu 978-606-509-258-7
Despre frumusetea vietii monahale ne vorbeste Cuviosul Ioan Moschus, mare scriitor duhovnicesc, numit si Eukratas (Cumpatatorul), datorita vietii lui deosebite. Acesta s-a nascut in anul 550 in Damasc. El vietuieste in vestitele manastiri din pustia Iudeii: Manastirea "Sfantul Teodosie" si Manastirea "Sfantul Sava", unde se dedica practicii si nevointelor ascetice. Dornic dea cunoaste cat mai bine experientele duhovnicesti ale altor monahi, el merge insotit de prietenul sau, Sofronie, sa viziteze centrele monahale din Sinai si Egipt. Dupa invazia persilor, pleaca mai intai in Antiohia si de acolo la Alexandria, in compania aceluiasi prieten, Sofronie, care va devein patriarch al Ierusalimului. Din Alexandria va vizita ulterior toate manastirile egiptene pana la Oaza, reusind sa cunoasca foarte bine viata virtuoasa a monahilor anahoreti si chinoviali.
Cucerirea Ierusalimului de catre persi, in anul 614, il determina pe Ioan Moschus sa plece la Roma. In timpul sederii sale acolo, compune opera sa principala Livada duhovniceasca sau Limonariul, una dintre cele mai populare lucrari in cercurile monahale si nu numai. Fericitul Ioan se stinge din viata la Roma, in anul 619, dupa ce isi exprima ultima dorinta de afi inmormantat la Manastirea Sinai, unde statuse zece ani.
Opera sa cea mai importanta, Livada duhovniceasca sau Limonariul, numita si Noul Paradis, cuprinde peste 300 de intamplari, minuni, povestiri si sentinte, adunate de catre el in timpul peregrinarilor sale pe la diferite manastiri pe care le-a vizitat.

Cumpara Limonariul sau Livada Duhovniceasca – Ioan Moshu ieftin

Caracteristici tehnice Limonariul sau Livada Duhovniceasca – Ioan Moshu 978-606-509-258-7
Autor: Ioan Moshu
Data aparitie 2014
Numar de pagini 258
Format 240X155
Subcategorie Carte Ortodoxa
Categorie Religie
Editura REINTREGIREA

Nota: Fotografia produsului Limonariul sau Livada Duhovniceasca – Ioan Moshu are caracter informativ si poate contine accesorii ce nu sunt incluse in pachetul standard al produsului. Specificatiile tehnice sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.

One thought on “Limonariul sau Livada Duhovniceasca – Ioan Moshu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *