Carti · Pedagogie Metodica

Literatura Pentru Copii – Mircea Breaz

Share Button

imagine 0 Literatura Pentru Copii - Mircea Breaz 978-606-8244-66-2

Descriere
Cartea discuta literatura pentru copii ca "lectura emergenta" – o literatura a "inceputului de drum", o literatura care antreneaza deopotriva cunoasterea rationala si dezvoltarea emotionala a copiilor de varsta scolara mica. Analiza prezinta, de asemenea, si modelul didactic al "lecturii pentru intelegere", in termenii unui program cu resurse si perspective considerabile de dezvoltare intr-o metodologie educationala complementara sau alternativa. Atat literatura didactica sau scolara, instituita canonic ca literatura "adresata" publicului vizat (literatura care propune modele normative vizand conditionarea didactica), cat si literatura "aleasa" de catre cititori ca literatura de placere, suplimentara sau optionala (literatura care propune modele interculturale) se consacra ca modalitati de succes in "invatarea" lecturii.
Autorul chestioneaza distanta variabila dintre literatura populara si folclorul copiilor, frontiera nestatornica dintre literatura fantastica propriu-zisa si literatura de anticipatie stiintifico-fantastica, particularitatile interculturale ale povestilor lui Wass Albert sau ale literaturii aforistice traduse de Voő Istvan. Tipul de literaritate cel mai evident relevabil si in cazul literaturii pentru copii este acela care rezida in tentativele constante de insolitare a fenomenalului (profanul, istoria, conditia umana etc.), de transcendere a experientelor individuale, prin raportarea alegorica a aspectelor particulare la exemplaritatea evenimentelor existentiale fundamentale, general umane.

Cuprins
Lecturi curriculare in sfera literaturii pentru copii – Literatura pentru copii, "un efect de text" putin predictibil – Din nou despre literaritatea literaturii pentru copii – De la literatura populara la literatura populara pentru copii. Folclorul copiilor – De la literatura S.F la literatura S.F. pentru copii. I.C. Vissarion, creatorul basmului S.F. romanesc

Cumpara Literatura Pentru Copii – Mircea Breaz ieftin

Caracteristici tehnice Literatura Pentru Copii – Mircea Breaz 978-606-8244-66-2
Subcategorie Pedagogie Metodica
Categorie Stiinte Umaniste
Editura ASOCIATIA DE STIINTE COGNITIVE DIN ROMANIA
Autor Mircea Breaz
Colectie Educatie
Data aparitie 2012
Numar de pagini 204
Format 16,5 x 24

Nota: Fotografia produsului Literatura Pentru Copii – Mircea Breaz are caracter informativ si poate contine accesorii ce nu sunt incluse in pachetul standard al produsului. Specificatiile tehnice sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.

One thought on “Literatura Pentru Copii – Mircea Breaz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *