Carti · Poezie

Loc ferit – Liliana Maria Ursu

Share Button

imagine 0 Loc ferit - Liliana Maria Ursu 978-606-8564-27-2

Poeta, prozatoare si traducatoare, Liliana Maria Ursu s-a nascut la 11 iulie 1949 la Sibiu. Urmeaza la Bucuresti liceul Gheorghe Lazar si face studii de anglistica la Facultatea de limbi si literaturi straine. Este membra a Uniunii Scriitorilor din Romania din 1980 si din 1998 membra a Asociatiei Scriitorilor din SUA.
Realizator de emisiuni culturale la TVR, la Radiodifuziunea Romana, profesor asociat la Facultatea de limba si literatura engleza a Universitatii Bucuresti, la University of Louisville, la Bucknell University si bursier Fulbright la Penn State University in 1992–1993 si 1997–1998, Liliana Ursu a fost Poet in Residence la Centrul de Poezie American Stadler in 2003.
Poeziile sale au fost traduse in engleza, franceza, germana, italiana, sarba, greaca, turca si suedeza si au fost publicate in reviste internationale de prestigiu precum: ColumbiaAmerican Poetry ReviewNew YorkerPoetry CanadaThe Kenyon ReviewOxford PoetryWorld Literature TodayTri QuartelyAgniSycamore Review.
A fost distinsa, printre altele, cu Premiul Uniunii Scriitorilor, Filiala Sibiu, in 1980 si 2005, cu Premiul Societatii Britanice de Poezie, Londra, 1997, si Ordinul National Meritul Cultural in grad de Cavaler, 2004.
Nominalizari: la Oxford Weidenfeld Prize si la Premiul Mondial de Poezie Mistica, Madrid, 2003.
A sustinut numeroase recitaluri de poezie si conferinte la Londra, Barcelona, Lisabona, Atena, Viena, Copenhaga, Stockholm, Tallin, Amsterdam, iar in SUA la Harvard, Princeton, Salisbury, Blooming­ton, Ann Arbor, Pacific University, Monmouth University, Berkelly.
A debutat in 1974 la revista Luceafarul si editorial in 1977 cu volumul de poezie „Viata deasupra orasului“ la editura Cartea Romaneasca.
————————-
„Liliana Ursu este steaua ascunsa a poeziei romanesti.“ – CORNEL UNGUREANU
„Liliana Ursu practica o poezie austera, lipsita de ornamente, foarte elaborata totusi, de o mare precizie a nuantelor. Sunt poezii de substrat etic si existential, incordate, de un patetism cenzurat pentru a castiga in densitate traducandu-se in ima­gini deseori remarcabile, organizate pe axa unor reprezentari simbolice ample; constiinta angajeaza viata, fiinta traieste pe coordonatele ideilor.“ – MIRCEA IORGULESCU
„Cititorii acestei carti vor fi din nou impresionati de o alta mare voce lirica din Europa Centrala, o voce in care vom auzi ecouri din Rich si Celan in egala masura si vom asista la alaturarea Lilianei Ursu puternicei companii a lui Alexander Block, Joseph Brodsky, Zbigniew Herbert, Czeslaw Milosz si Wislawa Szymborska.“ – REAMY JANSEN
„Liliana Ursu cladeste prin poezia ei extraordinare punti intre spatii si timpuri. Ea face harti ale sufletului care se intind din locurile natale pana dincolo de ocean. Ceasurile trairilor ei se umplu de dulceata trecutului, singuratatea ei e plina de lumina celor absenti. Asemeni lui Marcel Proust, Liliana Ursu recreeaza orasul ei iubit, strazile copilariei, atmosfera peisajelor de altadata pornind de la memoria simturilor si astfel universul ei liric devine cald, palpabil, plin de culoare si parfum. Fiecare poem e un cadou daruit cititorului cu iubire si har. Poezia Lilianei Ursu e vindecatoare si aducatoare de bunatate.“ – MONICA PILAT
„Liliana Ursu e un arheolog al luminii.“ – TOMAZ SALAMUN
„Poezia Lilianei Ursu este una a fluiditatii dominate de transformari si de elemente narative recombinatorii – dansatoarea, artista, exilul si iubita strabat  peisaje cu paduri, rauri, munti, lacuri, fructe si flori, povestirile lor sfarsind in icoane si enigme.“ – GEORGE SZIRTES, Times Literary Supplement

Cumpara Loc ferit – Liliana Maria Ursu ieftin

Caracteristici tehnice Loc ferit – Liliana Maria Ursu 978-606-8564-27-2
Numar de pagini 224
Format 20×26
Subcategorie Culegeri Auxiliare
Categorie Manuale Carte Scolara
Editura ADENIUM
Autor Gad J. Heuman
Data aparitie 2014
Numar de pagini 272
Format 220 x 140 mm
Subcategorie Carti In Engleza
Categorie Lichidari De Stoc
Editura BLOOMSBURY
Format 240 x 170 mm
Subcategorie Sport
Categorie Hobby Practic
Editura CASA
Autor Peter Scholl
Data aparitie 2014
Numar de pagini 160
Colectie International
Data aparitie 2014
Numar de pagini 288
Format 200X130
Subcategorie Legislatie
Categorie Drept
Editura ROSETTI
Categorie Cresterea Copilului
Editura HERALD
Autor Daniel J. Siegel
Colectie Parentaj
Data aparitie 2017
Numar de pagini 320
Format 200 x 130 x 24 mm
Subcategorie Educatie Psihologie
Autor William Steig
Data aparitie 2014
Numar de pagini 168
Format 145×185
Subcategorie Literatura Universala
Categorie Carti Pentru Copii
Editura GRUPUL EDITORIAL ART
Autor: Teodora Danielescu
Numar de pagini 136
Format 275X205
Subcategorie Clasa Pregatitoare
Categorie Manuale Carte Scolara
Editura AIUS
Autor Anton Golopentia
Data aparitie 2014
Numar de pagini 682
Format 17X24CM
Subcategorie Memorii Jurnal
Categorie Biografii Memorii Jurnale
Editura ENCICLOPEDICA
Numar de pagini 512
Format 135 x 210 mm
Subcategorie Poezie
Categorie Beletristica
Editura BAROQUE BOOKS & ARTS

Nota: Fotografia produsului Loc ferit – Liliana Maria Ursu are caracter informativ si poate contine accesorii ce nu sunt incluse in pachetul standard al produsului. Specificatiile tehnice sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.

One thought on “Loc ferit – Liliana Maria Ursu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *