Carte Ortodoxa · Carti

Maxime si cugetari filocalice – Teodosie Paraschiv

Share Button

imagine 0 Maxime si cugetari filocalice - Teodosie Paraschiv 978-973-8097-32-2

Filocalia sau iubirea frumusetii spirituale reprezinta o sinteza a intregii spiritualitati ortodoxe. Putem considera colectia scrierilor filocalice mai mult un manual privind indrumarea crestinului pe calea urcusului duhovnicesc, decat un tratat sistematic de spiritualitate. Autorii acestor scrieri sunt preocupati de predarea unei metode de curatire de patimi si de punere in lucrare, cat mai fidela, a invataturilor evanghelice. Din acest motiv, preocuparea lor este una mai mult practica decat teoretica. La ei, ca de altfel la toti Parintii Bisericii, invatatura de credinta este strans legata de cea morala, inteleasa ca punerea in lucrare a acestei invataturi.

Crestinul, cu cat se curata mai mult de patimi, cu atat pa­trunde mai adanc intelesurile Scripturii, ale Cuvantului lui Dumnezeu. Si cu cat implineste mai constant poruncile lui Dumnezeu, cu atat il descopera mai profund pe Hristos lucrand si salasluind in inima sa.

Cumpara Maxime si cugetari filocalice – Teodosie Paraschiv ieftin

Caracteristici tehnice Maxime si cugetari filocalice – Teodosie Paraschiv 978-973-8097-32-2
Categorie Religie
Editura ADENIUM
Autor: Protosinghel Teodosie Paraschiv
Data aparitie 2013
Numar de pagini 576
Format 200X130
Subcategorie Carte Ortodoxa

Nota: Fotografia produsului Maxime si cugetari filocalice – Teodosie Paraschiv are caracter informativ si poate contine accesorii ce nu sunt incluse in pachetul standard al produsului. Specificatiile tehnice sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.

One thought on “Maxime si cugetari filocalice – Teodosie Paraschiv

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *