Carti · Memorii Jurnal

Niciun Pericol – Robert Baer

Share Button

imagine 0 Niciun Pericol - Robert Baer 978-973-135-841-3

Bestseller New York Times

CARTEA CARE A INSPIRAT SCENARIUL MEMORABILULUI FILM SYRIANA

In exploziva sa carte de memorii devenita peste noapte bestseller in topul New York Times, Robert Baer dezvaluie un adevar de natura sa cutremure pe oricine este interesat nu doar de politica externa si relatiile internationale, ci si de soarta omenirii in ansamblu: Statele Unite, desi s-au autodesemnat politist al planetei, sunt asemenea unui urias legat la ochi. Autorul ne prezinta uimitorul proces prin care CIA a devenit un spatiu al birocratilor care se multumesc sa analizeze fotografii obtinute de satelitii orbitali si care nu mai au habar ca adevarurile despre o tara nu se ofera singure, ci trebuie culese si analizate. Cititorul va intelege, cu oroare, de ce SUA nu au sprijinit revolta irakienilor care au dorit sa il inlature de la putere pe Saddam Hussein inca din 1995, de ce au avut nevoie de un deceniu intreg pentru a afla cine le aruncase in aer ambasada din Beirut in 1983 si de ce nu au reusit sa faca nimic pentru a tine sub control traficul cu arme jefuite din dotarile fostei armate sovietice. Desi ofera raspunsuri la numeroase intrebari pe care politica externa americana le-a ridicat in ultimele doua decenii, cartea lui Baer provoaca insa altele, cu mult mai infioratoare.

„Baer nu s-a temut niciodata sa-si asume riscuri in activitatea lui sub acoperire, iar povestile misiunilor lui sunt demne de un roman de spionaj al lui Tom Clancy, numai ca ele sunt adevarate.” – Seymour M. Hersh

„Provocatoare… Perspectiva unui spion privind intrigile din interiorul CIA oferita de unul dintre cei mai buni agenti operativi pe care i-a avut vreodata agentia.” Washington Post Book World
DESPRE AUTOR

ROBERT BAER

ROBERT BAER (n. 1952), fost agent operativ CIA pana in 1997, cand si-a dat demisia, este, in prezent consultant international, considerat a fi o autoritate in problemele Orientului Mijlociu. Este autorul mai multor carti dintre care doua, devenite si bestselleruri in topul New York Times, Niciun pericol. Povestea adevarata a unui soldat care a luptat in razboiul CIA impotriva terorismului (2002) si In pat cu diavolul. Cum si-a vandut Washingtonul sufletul de dragul petrolului saudit (2003), au constituit baza pentru scenariul aclamatului film Syriana care i-a adus lui George Clooney un Oscar pentru modul in care a interpretat personajul lui Baer. A mai scris: Blow the House Down. A novel (2006), The Devil WeKnow. Dealing with the New Iranian Superpower (2008) si The Company We Keep.A Husband-and-Wife True-Life Spy Story (2011). Este autor de editoriale pentru TIME.com si a colaborat cu Vanity Fair, The Wall Street Journal si The Washington Post.

A lucrat indeaproape cu regizorul Kevin Toolis la realizarea unei serii de trei documentare pe care le-a si narat, Cultul sinucigasului cu bomba, dintre care primul a fost nominalizat pentru obtinerea unui Premiu Emmy in 2006. A fost intervievat in calitatea sa de specialist CIA pentru documentarul lui Robert Greenwald, Uncovered. The War on Iraq (2004) si pentru cel al regizorului olandez Gideon Levy, Lockerbie Revisited (2009).

 

Cumpara Niciun Pericol – Robert Baer ieftin

Caracteristici tehnice Niciun Pericol – Robert Baer 978-973-135-841-3
Autor Barbu Stefanescu Delavrancea
Data aparitie 2014
Numar de pagini 211
Format 200X130
Subcategorie Literatura Romana
Categorie Carti Pentru Copii
Editura UNICART
Autor: Elena Bolanu
Numar de pagini 64
Format 260X200
Subcategorie Clasa Pregatitoare
Categorie Manuale Carte Scolara
Editura TREND
Autor: Elena Bolanu
Numar de pagini 64
Format 260X200
Subcategorie Clasa Pregatitoare
Categorie Manuale Carte Scolara
Editura TREND
Autor: Elena Bolanu
Numar de pagini 64
Format 260X200
Subcategorie Clasa Pregatitoare
Categorie Manuale Carte Scolara
Editura TREND
Subcategorie Memorii Jurnal
Categorie Biografii Memorii Jurnale
Editura POLIROM
Autor: Alexandra David-Neel
Colectie HEXAGON
Data aparitie 2014
Numar de pagini 248
Format 200X130
Numar de pagini 160
Format 200X130
Subcategorie Memorii Jurnal
Categorie Biografii Memorii Jurnale
Editura METEOR PRESS
Data aparitie 2014
Autor Robert Baer
Data aparitie 2014
Numar de pagini 400
Format 13 x 20 cm
Subcategorie Memorii Jurnal
Categorie Biografii Memorii Jurnale
Editura CORINT

Nota: Fotografia produsului Niciun Pericol – Robert Baer are caracter informativ si poate contine accesorii ce nu sunt incluse in pachetul standard al produsului. Specificatiile tehnice sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.

One thought on “Niciun Pericol – Robert Baer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *