Carti · Literatura contemporana

Ochii Doamnei Mele – Anthony Burgess

Share Button

imagine 0 Ochii Doamnei Mele - Anthony Burgess 978-973-689-885-3

Faimosul autor al Portocalei mecanice ilumineaza in acest roman somptuos, impregnat de spiritul elisabetan, firele nevazute dintre viata si operele lui Shakespeare. De la ipostaza adolescentului obsedat de cuvintele rare sau inventate, la cea a poetului si dramaturgului in plina forta creatoare, romanul urmeaza itinerariul iubirilor lui Shakespeare, povestea lui de seducator si sedus reflectata in Sonete si in piesele de teatru.
In acest roman ambitios, scris pentru a marca implinirea a patru secole de la nasterea Marelui Will, Anthony Burgess combina reconstituirea istorica si eruditia lingvistica cu umorul debordant, naratorul omniscient care relateaza parcursul lui WS fiind un lector britanic de literatura engleza detasat in Orient, cu inclinatii bahice, frustrat de ignoranta si de lipsa de apetit intelectual a studentilor sai.
Cariera protagonistului WS este spectaculoasa – manusarul provincial ajunge actor, apoi dramaturg si, intr-un tarziu, actionar al unei trupe de teatru londoneze, dar nu mai putin spectaculoase sunt turbulentele politice din epoca elisabetana si intrigile de la Curte. WS prefera insa postura de observator impartial al istoriei, refuzand sa se implice in jocurile periculoase ce duc la caderea multor figuri de seama ale vremii. Prietenia care-l leaga de tanarul si rasfatatul conte de Southampton si iubirea pentru misterioasa amanta exotica evocata in sonetele dedicate Doamnei Brune ii vor modela opera si ii vor hotari destinul.
„O tentativa formidabil de ingenioasa, naucitoare la nivel verbal, de a patrunde in tainitele vietii launtrice a lui Shakespeare. Burgess inventeaza, in chip stralucit, o istorie intima a dorintelor sexuale si a tradarilor sale." (Stephen GREENBLATT)
„Un roman de o mare inteligenta, construit riguros, amintind de Doctor Faustus al lui Thomas Mann. Un veritabil tur de forta." (D.J. ENRIGHT, New Statesman)

Cumpara Ochii Doamnei Mele – Anthony Burgess ieftin

Caracteristici tehnice Ochii Doamnei Mele – Anthony Burgess 978-973-689-885-3
Colectie Ghid practic pentru parinti implicati
Data aparitie octombrie 2015
Numar de pagini 33:37
Format CD
Subcategorie Educatie Psihologie
Categorie Cresterea Copilului
Editura Smartbox Family
Autor Joel Levy
Data aparitie 2015
Numar de pagini 192
Format 230 x 180 mm
Subcategorie Psihologie Practica
Categorie Dezvoltare Personala
Editura LITERA
Autor Mika Waltari
Colectie Top 10
Data aparitie 2015
Numar de pagini 928
Format 13×20
Subcategorie Literatura contemporana
Categorie Beletristica
Editura POLIROM
Autor Jessica Levine
Data aparitie 2015
Numar de pagini 352
Format 13×20
Subcategorie Romane de dragoste, Carti romantice
Categorie Beletristica
Editura LEDA
Categorie Beletristica
Editura HUMANITAS
Autor Anthony Burgess
Data aparitie 2015
Numar de pagini 289
Format 13×20
Subcategorie Literatura contemporana

Nota: Fotografia produsului Ochii Doamnei Mele – Anthony Burgess are caracter informativ si poate contine accesorii ce nu sunt incluse in pachetul standard al produsului. Specificatiile tehnice sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.

One thought on “Ochii Doamnei Mele – Anthony Burgess

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *