Carte Juridica · Carti

Particularitatile Sistemului Juridic Roman – Aurel Jean Andrei

Share Button

imagine 0 Particularitatile Sistemului Juridic Roman - Aurel Jean Andrei 978-606-673-536-0
Sistemul juridic roman s-a format si a evoluat intr-o societate care a trait o viata milenara si care in decursul a noua secole si-a impus sistemul de valori, mai cu seama sistemul juridic, in intreaga peninsula Italica si apoi in intreaga lume a Marii Mediterane, imbogatindu-l cu elemente ale popoarelor din provincii.
Prin modul sau de formare si de transformare, sistemul juridic roman reprezinta un vast teren de verificare a doctrinelor cu privire la aparitia si evolutia dreptului.
Surprinzand intr-o maniera plenara specificul sistemului juridic roman, lucrarea prezinta o certa utilitate practica, avand in vedere ca dreptul privat modern s-a format prin preluarea valorilor juridice romane in forma pura. Utilitatea practica a cunoasterii sistemului juridic roman este si mai pregnanta in zilele noastre, cand Europa se afla in pragul elaborarii unui sistem de drept care trebuie sa fie expresia unitatii dintre general si particular, dintre continuitate si discontinuitate, sinteza dintre factorul constant si factorul dinamic, dintre ideea de echitate si dreptul pozitiv.

Cumpara Particularitatile Sistemului Juridic Roman – Aurel Jean Andrei ieftin

Caracteristici tehnice Particularitatile Sistemului Juridic Roman – Aurel Jean Andrei 978-606-673-536-0
Autor Aurel Jean Andrei
Data aparitie 2015
Numar de pagini 272
Format 14×21
Subcategorie Carte Juridica
Categorie Drept
Editura UNIVERSUL JURIDIC

Nota: Fotografia produsului Particularitatile Sistemului Juridic Roman – Aurel Jean Andrei are caracter informativ si poate contine accesorii ce nu sunt incluse in pachetul standard al produsului. Specificatiile tehnice sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.

One thought on “Particularitatile Sistemului Juridic Roman – Aurel Jean Andrei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *