Carti · Carti thriller

Patologii – Zahar Prilepin

Share Button

imagine 0 Patologii - Zahar Prilepin 978-606-588-774-9
Membru al trupelor speciale OMON, Egor Tasevski ajunge, ca sef de pluton, pe frontul din apropiere de Groznii in timpul conflictului ruso-cecen. Departe de modelul darzului soldat rus, gata oricand sa moara pentru patrie, Egor descopera in experienta razboiului mizeria, rutina, plictisul si dorul de casa. Intalnirea cu moartea celorlalti, rusi si ceceni, crestini si musulmani, devine o certitudine a propriei finitudini, iar obsesiile si traumele anterioare (abandonul mamei, moartea prematura a tatalui, presupusa "infidelitate" a propriei catele si, mai tarziu, a femeii iubite) ii accentueaza angoasa. Treptat, Egor ajunge la constiinta faptului ca, departe de a fi o tabara de cercetasi sau o demonstratie de patriotism, razboiul la care participa voluntar este un program intensiv de exterminare a cecenilor, oameni si caini, in numele idealurilor oricarui joc de baieti si o lectie de anatomie pentru stomacurile tari, in care privirea aproape stiintifica a soldatului cu kalasnikovul in mana poate fi catalogata ca un simptom al dezumanizarii. Insa ce inseamna sa fii uman in vremea Apocalipsei? Cu o luciditate inspaimantatoare si o ironie rafinata, Patologii exploreaza granitele umanitatii si rationalitatea razboiului, punand sub semnul intrebarii mecanismele politice, valorile societatii rusesti contemporane si, dincolo de toate, capacitatea Rusiei de a-si plange mortii.
"[Zahar Prilepin este] probabil cel mai important scriitor al Rusiei moderne, un critic sensibil si inteligent al situatiei in care se afla propria tara. Pentru a intelege Rusia de azi, trebuie sa-l intelegi pe Prilepin – in primul si in primul rand, pentru ca sfideaza preconceptiile pe care majoritatea strainilor le au despre acest pamant."
Newsweek
"Nimeni nu descrie viitorul apropiat al Rusiei mai bine ca Prilepin."
Frankfurter Allgemeine Zeitung
"Prilepin este cel mai mare eveniment din literatura rusa de azi; limbajul sau aminteste de Tolstoi."
Tatiana Tolstaia
"Patologii ramane una dintre acele carti care au marcat o epoca a literaturii ruse, anii 2000."
El Pais
"Patologii ma face fericit! Originala, nemuritoare, intransigenta. Mai dura ca oricare alta critica."
Viktor Pelevin
ZAHAR PRILEPIN s-a nascut in 1975 in apropiere de Riazan, URSS. A absolvit Filologia la Universitatea de Stat din Nijni Novgorod si a lucrat ca ambalator, agent de paza si jurnalist, dupa care s-a inrolat in trupele speciale rusesti OMON, alaturi de care a participat, ca sef de pluton, la conflictul din Cecenia in 1996 si 1999. La scurt timp, Prilepin a abandonat cariera militara si si-a reluat activitatea de jurnalist, colaborand cu ziare si reviste de renume si demarand, in paralel, proiectul literar care avea sa ii aduca faima de autor cult si sa il transforme intr unul dintre cei mai incomozi si mai bine vanduti scriitori din generatia lui. Incepand cu 2003, a publicat in reviste literare, iar in 2005 a debutat in volum cu romanul Patologii, caruia i-au urmat, printre altele, Sankea (2006; Cartier, 2011), Greh (2008) si Cernaia obeziana (2011), premiate si apreciate atat in Rusia, cat si in Occident, unde nu de putine ori au fost comparate cu romanele lui Hemingway (Newsweek) sau privite in descendenta operei lui Tolstoi (The Telegraph).
Pe langa veteran de razboi, jurnalist si scriitor, Prilepin este un fervent activist politic impotriva "sistemului Putin", militant pentru libertatea presei, ilegalist al Partidului National-Bolsevic si sustinator al coalitiei Cealalta Rusie, una dintre cele mai active formatiuni de opozitie fata de regimul de la Kremlin. Cartile sale, profund marcate de experienta razboiului, dar si de constiinta sociala si politica specifica literaturii disidentei rusesti contemporane, au fost traduse in peste cincisprezece limbi.

Cumpara Patologii – Zahar Prilepin ieftin

Caracteristici tehnice Patologii – Zahar Prilepin 978-606-588-774-9
Autor: Maurice Druon
Data aparitie 2014
Numar de pagini 256
Format 210X140
Subcategorie Literatura contemporana
Categorie Beletristica
Editura LITERA
Autor: Maurice Druon
Data aparitie 2014
Numar de pagini 240
Format 210X140
Subcategorie Literatura contemporana
Categorie Beletristica
Editura LITERA
Autor: Maurice Druon
Data aparitie 2014
Numar de pagini 288
Format 210X140
Subcategorie Biografii
Categorie Biografii Memorii Jurnale
Editura LITERA
Autor David Murphy
Data aparitie 13 noiembrie 2014
Numar de pagini 144
Format 140 x 200
Subcategorie Biografii
Categorie Biografii Memorii Jurnale
Editura LITERA
Autor: Tudor Arghezi
Colectie Carti esentiale
Data aparitie 2014
Numar de pagini 366
Format 210 x 140 x 26
Subcategorie Poezie
Categorie Beletristica
Editura GRUPUL EDITORIAL ART
Autor Brandy Purdy
Data aparitie 15 Noiembrie 2014
Numar de pagini 320
Format 140 x 210
Subcategorie Romane de dragoste, Carti romantice
Categorie Beletristica
Editura ALMA
Editura CURTEA VECHE
Autor Zahar Prilepin
Data aparitie 2014
Numar de pagini 320
Format 200 x 130 mm
Subcategorie Carti thriller
Categorie Beletristica

Nota: Fotografia produsului Patologii – Zahar Prilepin are caracter informativ si poate contine accesorii ce nu sunt incluse in pachetul standard al produsului. Specificatiile tehnice sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.

One thought on “Patologii – Zahar Prilepin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *