Carti · Sexualitate

Poliamor in secolul XXI – Deborah Anapol

Share Button

imagine 0 Poliamor in secolul XXI - Deborah Anapol 978-606-93429-3-0

Cuvantul poliamor este unul inventat pentru a denumi un gen diferit de relationare. Poli provine din limba greaca si inseamna „mai multi”. Amor provine din limba  latina si inseamna „iubire”. Combinarea acestor radacini din cele doua limbi este impotriva regulilor, asa cum este si sa iubim mai mult de o persoana odata atunci cand vine vorba de iubirea romantica sau erotica. Folosesc cuvantul poliamor pentru a descrie o intreaga paleta de stiluri de iubire care pornesc din  intelegerea ca iubirea nu poate fi fortata si nici impiedicata sa curga in vreo directie particulara. Dragostea careia i se permite sa se expansioneze, de obicei ajunge sa inglobeze un numar mai mare de oameni.

Pentru autoare, poliamorul desemneaza o atitudine interioara de a lasa iubirea sa evolueze fara asteptari ori cerinte ca ea sa arate intr-un alt fel decat cel in care se configureaza cu un numar mai mare de parteneri implicati.

Spre deosebire de alte carti pe aceasta tema, Poliamor in secolul XXI combina cercetari si fapte reale pentru a oferi o analiza documentata si impartiala a  poliamorului ca stil de viata, precum si ca miscare sociala si de a-l plasa intr-un context psihosocial si istoric.

Diversele situatii povestite, precum si experientele personale permit cititorului o mai buna intelegere a poliamorului si a oamenilor care il practica si care se  bucura de acesta.

Deborah Anapol trateaza multe aspecte practice, utopice precum si dificultatile acestui stil de viata intrigant, misterios si adeseori dramatic.

Autoarea trateaza cu multa sinceritate problemele dificile precum natura implicarii fara exclusivitate, echilibrul dintre nevoile personale cu loialitatea pentru un  partener, evaluarea dogmelor despre iubire si despre relatii, impactul poliamorului asupra copiilor, precum si provocarile care apar atunci cand un partener  doreste monogamie, iar altul prefera poliamorul.

Fara a emite niciun fel de judecati, ea exploreaza aceasta practica ce devine din ce in ce mai populara si reveleaza natura reala a unui stil de viata pe care multi nu il inteleg.

 

Realitatea demonstreaza ca relatiile monogame sunt extrem de rare si ca e dificil sa gasesti pe cineva care a avut un singur partener sexual toata viata.  In zilele noastre e aproape neobisnuit sa gasesti pe cineva care sa fi avut doar o relatie semnificativa de-a lungul vietii. Asa ca intrebarea nu se mai construieste pe ideea de a iubi mai mult de o persoana, ci mai
degraba daca nu e cumva chiar mai bine sa avem mai multi parteneri si daca e posibil chiar in acelasi timp. Unii dintre noi se descurca mult mai bine daca abordeaza relatiile pe rand, dar exista situatii care necesita cu disperare si alte scenarii.

Sunt in mod constant uimita de ingeniozitatea, curajul si vulnerabilitatea oamenilor care si-au transformat propriile trupuri si suflete intr-un sanctuar al meditatiei asupra adevaratei naturi a iubirii, cat si de persistenta auto-iluzionare, lipsa de integritate si impietrirea acelora care isi justifica aceste atitudini numind ceea ce experimenteaza pur si simplu poliamor.”

Cumpara Poliamor in secolul XXI – Deborah Anapol ieftin

Caracteristici tehnice Poliamor in secolul XXI – Deborah Anapol 978-606-93429-3-0
Autor: Vasilios Bacoianis
Data aparitie 2014
Numar de pagini 110
Format 200X110
Subcategorie Carte Ortodoxa
Categorie Religie
Editura SOPHIA
Data aparitie 2014
Numar de pagini 46
Format 140 x 100 mm
Subcategorie Carte Ortodoxa
Categorie Religie
Editura EGUMENITA
Autor Nina Pavlova
Data aparitie 2014
Numar de pagini 518
Format 200X130
Subcategorie Carte Ortodoxa
Categorie Religie
Editura EGUMENITA
Editura ATMAN
Autor Deborah Anapol
Data aparitie 2014
Numar de pagini 261
Format 200X130
Subcategorie Sexualitate
Categorie Hobby Practic

Nota: Fotografia produsului Poliamor in secolul XXI – Deborah Anapol are caracter informativ si poate contine accesorii ce nu sunt incluse in pachetul standard al produsului. Specificatiile tehnice sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.

One thought on “Poliamor in secolul XXI – Deborah Anapol

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *