Carti · Litere Critica Literara

Puterea Nevazuta – Nicolae Breban

Share Button

imagine 0 Puterea Nevazuta - Nicolae Breban 978-973-7691-40-8
De ce, oare, ne intrebam, ii inlesnise Gratian Porumb omului pe care-l dispretuia aceasta fapta, aceasta grava injustitie? Nu stim, dam din umeri, privim in stanga, privim in dreapta, dar de nicaieri nu ne vine un ajutor cat de cat, un raspuns. Si nu ne ramane atunci, insistenti cum suntem, decat sa ghicim: trebuia oare, in imaginatia infierbantata de noua si ciudata aventura a tanarului – trebuia oare ca prietenul sau Bizoniu, sa „coboare" si in „lumea cealalta" care, ha, ha, se afla tot in lumea noastra, in lumea „celor nevazuti?" A, nu, ei nu sunt nevazuti decat pentru simplul motiv ca ii inlaturam din calea, din drumurile noastre si ii ascundem, ii „inchidem" in subteranele lor care se cheama sau temnite, sau case de nebuni! Oricum, in „subteranele nebunilor" Gratian considera ca "micul popa" isi plimbase deja pasii si faptura, urma doar sa „acceada" si la "ceilalti", cei neintelesi si „pedepsiti" care, vii si fiinte fiind, ca si noi, aveau la randul lor dreptul de a-L intalni. Asa cum si „el", omul viu si intelegator – desi, cum am vazut, el nu „abuza" de intelegerea sa, nu se grabea defel „sa inteleaga", ci mai ales sa auda, sa vada, sa stea alaturi, sa fie, adica, sa-si daruiasca din merindea timpului sau si noua, sa fie „cu noi" – deci, asa cum si „el" avea „dreptul" de a fi cu „ei". Cine stie? (Nicolae Breban)
Puterea nevazuta este cel de-al treilea volum din tetralogia Ziua si noaptea, care are ca supratema relatia maestru-ucenic.

Cumpara Puterea Nevazuta – Nicolae Breban ieftin

Caracteristici tehnice Puterea Nevazuta – Nicolae Breban 978-973-7691-40-8
Format 20×13 cm
Subcategorie Politica
Categorie Stiinte Umaniste
Editura ADENIUM
Editura IDEEA EUROPEANA
Data aparitie 2007
Numar de pagini 426
Format 11×18
Subcategorie Litere Critica Literara
Categorie Stiinte Umaniste
Colectie Istoria mentalitatilor
Numar de pagini 180
Format 11×18
Subcategorie Litere Critica Literara
Categorie Stiinte Umaniste
Editura IDEEA EUROPEANA
Colectie Roman Fiction
Data aparitie 2006
Numar de pagini 620
Format 11×18
Subcategorie Litere Critica Literara
Categorie Stiinte Umaniste
Editura IDEEA EUROPEANA

Nota: Fotografia produsului Puterea Nevazuta – Nicolae Breban are caracter informativ si poate contine accesorii ce nu sunt incluse in pachetul standard al produsului. Specificatiile tehnice sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.

One thought on “Puterea Nevazuta – Nicolae Breban

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *