Carti · Memorii Jurnal

Rapsodia epistolara Vol. IV – Anton Golopentia

Share Button

imagine 0 Rapsodia epistolara Vol. IV - Anton Golopentia 978-973-45-0688-0
 „Dincolo de lumina pe care o arunca asupra figurii lui A.G., focar al ansamblului de scrisori, si asupra corespondentilor antrenati in schimburi epistolare masive ori medii, cu totii relevanti in cultura romaneasca (si uneori internationala) a epocii, multi dintre ei ramasi necunoscuti publicului cultivat, Rapsodia epistolara, care se incheie cu prezentul volum, ne ofera in mod esential imaginea, in direct, a interbelicului romanesc in ansamblu, cu cautarile lui, cu grupurile care au aspirat ori s-au mobilizat in vederea intelegerii si mladierii circumstantelor epocii, cu polifonia solutiilor si a aspiratiilor.

Schimburile epistolare masive sau medii ne permit sa surprindem etape diferite ale evolutiei celor care scriu. Devine astfel posibil sa nu mai identificam un individ cu imaginea maxima finala pe care o propun biobibliografiile, ci sa-l surprindem in miscare, cu ezitarile, perioadele mai putin consistente si perioadele de actiune desfasurata in care i s-a consumat existenta. Departe de a fragmenta evolutia corespondentilor «de cursa lunga», viziunea aceasta «in mers» ne-o apropie, aratandu-ne cum s-au construit, in mai bine sau mai putin bine, cum au revenit si ce au obtinut in perioada in care-i insotim dinauntru citindu-le scrisorile.

Corespondentii difera de interlocutorii pe care-i intalnim in volumele de istorie orala si o comparatie sistematica intre atitudinile lor caracteristice se impune, pentru a combina fertil cele doua surse de informatie. La nivel factual, scrisorile, scrise de obicei la cald, in miezul intamplarilor, tind sa fie mai precise decat istoria orala, in care neajunsurile memoriei sau, dimpotriva, travaliul ei de justificare, rationalizare, exaltare a importantei celui care rememoreaza ne indeparteaza, deseori considerabil, de faptul brut. Pe de alta parte, scrise sub imperiul urgentei, scrisorile risca sa nu fie intotdeauna elaborate la nivelul interpretarii. Dimpotriva, in istoria orala, interpretarea, deseori in exces, se cere cantarita si interogata atent pentru a regasi dozarea optima. Intre cele doua ipostaze se interpun, scrise doar atunci cand se desprind firesc de purtatorul lor, mesajele organice pentru care A.G. tinde sa rezerve, de fapt, cuvantul scrisoare.“ – Sanda Golopentia

Cumpara Rapsodia epistolara Vol. IV – Anton Golopentia ieftin

Caracteristici tehnice Rapsodia epistolara Vol. IV – Anton Golopentia 978-973-45-0688-0
Numar de pagini 224
Format 20×26
Subcategorie Culegeri Auxiliare
Categorie Manuale Carte Scolara
Editura ADENIUM
Autor Gad J. Heuman
Data aparitie 2014
Numar de pagini 272
Format 220 x 140 mm
Subcategorie Carti In Engleza
Categorie Lichidari De Stoc
Editura BLOOMSBURY
Format 240 x 170 mm
Subcategorie Sport
Categorie Hobby Practic
Editura CASA
Autor Peter Scholl
Data aparitie 2014
Numar de pagini 160
Colectie International
Data aparitie 2014
Numar de pagini 288
Format 200X130
Subcategorie Legislatie
Categorie Drept
Editura ROSETTI
Categorie Cresterea Copilului
Editura HERALD
Autor Daniel J. Siegel
Colectie Parentaj
Data aparitie 2017
Numar de pagini 320
Format 200 x 130 x 24 mm
Subcategorie Educatie Psihologie
Autor William Steig
Data aparitie 2014
Numar de pagini 168
Format 145×185
Subcategorie Literatura Universala
Categorie Carti Pentru Copii
Editura GRUPUL EDITORIAL ART
Autor: Teodora Danielescu
Numar de pagini 136
Format 275X205
Subcategorie Clasa Pregatitoare
Categorie Manuale Carte Scolara
Editura AIUS
Autor Anton Golopentia
Data aparitie 2014
Numar de pagini 682
Format 17X24CM
Subcategorie Memorii Jurnal
Categorie Biografii Memorii Jurnale
Editura ENCICLOPEDICA

Nota: Fotografia produsului Rapsodia epistolara Vol. IV – Anton Golopentia are caracter informativ si poate contine accesorii ce nu sunt incluse in pachetul standard al produsului. Specificatiile tehnice sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.

One thought on “Rapsodia epistolara Vol. IV – Anton Golopentia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *