Carti · Istorie Universala

Razboiul Arabo-Israelian 1948 – Efraim Karsh

Share Button

imagine 0 Razboiul Arabo-Israelian 1948 - Efraim Karsh 978-606-8623-78-8

 O istorie in mai multe volume a razboiului privit din diverse perspective: politica, strategica, tactica, culturala si individuala.

„Cititi-le pentru a intelege mai bine razboiul si pentru a putea pleda mai bine pentru pace.” Profesor Robert O’Neill, coordonatorul seriei

Razboiul din Palestina (1948) a fost, fara indoiala, cea mai importanta confruntare armata din istoria conflictului arabo‑israelian. Cartea de fata trateaza cauzele razboiului si felul in care s-a desfasurat acesta, in doua etape distincte: luptele de gherila dintre comunitatile araba si evreiasca din Palestina aflata sub mandat britanic si razboiul conventional dintre Statul Israel si armatele arabe invadatoare.

Volumul cuprinde, de asemenea, informatii despre combatantii celor doua tabere si scopurile lor, strategiile si performantele militare ale acestora. Nu in ultimul rand, autorul analizeaza motivele care au dus la succesul Israelului, in ciuda faptului ca parea imposibil, si la esecul tarilor arabe de a-si transforma superioritatea numerica si militara intr-o victorie pe campul de lupta.

Cumpara Razboiul Arabo-Israelian 1948 – Efraim Karsh ieftin

Caracteristici tehnice Razboiul Arabo-Israelian 1948 – Efraim Karsh 978-606-8623-78-8
Autor Gregory Fremont-Barnes
Data aparitie 2015
Numar de pagini 96
Format 16,5×23,5 cm
Subcategorie Istorie Universala
Categorie Stiinte Umaniste
Editura CORINT
Autor Efraim Karsh
Data aparitie 2015
Numar de pagini 96
Format 16,5×23,5 cm
Subcategorie Istorie Universala
Categorie Stiinte Umaniste
Editura CORINT

Nota: Fotografia produsului Razboiul Arabo-Israelian 1948 – Efraim Karsh are caracter informativ si poate contine accesorii ce nu sunt incluse in pachetul standard al produsului. Specificatiile tehnice sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.

One thought on “Razboiul Arabo-Israelian 1948 – Efraim Karsh

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *