Geografie Topografie

Regionalizarea – Iacob Altman

Share Button

imagine 0 Regionalizarea - Iacob Altman 978-606-730-162-5
Politica regionala a Uniunii Europene (UE), isi propune ca principal scop realizarea coeziunii economice si sociale a tuturor statelor membre, politica de altfel sustinuta prin instrumente structural-financiare. Proiectate si realizate la nivelul unor structuri teritoriale administrative si neadministrative (definite dupa Nomenclatorul Unitatilor Teritoriale Statistice), aceste programe nu confirma consecventa in aplicarea politicilor europene, la nivelul euroregiunilor.
Regiunea, stipuleaza autorul, ajunge la expresie institutionala specifica, ce se caracterizeaza prin aplicarea regimului general al colectivitatilor teritoriale. Ea formeaza o noua categorie de colectivitati teritoriale, care au aceeasi natura juridica ca si colectivitatile teritoriale existente, dar care se disting printr-o circumscriptie mai larga si prin competentele lor, prin care se urmareste dezvoltarea economica.
Economistul Dr. Iacob Altman vine cu precizarea ca si in practica economico-sociala regiunea este privita adeseori ca o unitate administrativ-teritoriala a unei tari, avand, pe de o parte, o determinare geografica (parte din teritoriul unei tari, care se individualizeaza prin pozitia geografica, morfologia teritoriului, istorie, cultura, economie, dinamica sociala etc.), iar pe de o alta parte, prezinta si determinare administrativa, respectiv o suma de competente institutionale, care-i confera o anumita autonomie, in raport cu autoritatea centrala, guvernamentala (nationala).
Disfunctiile intre educatia environmentala si conservarea, protectia mediului se vor reflecta in exploatarea primara a resurselor locale si prelucrare primara, venituri mici ale populatiei, investitii diminuate sau chiar absenta investitiilor in infrastructura, sanatate, invatamant etc.
Competitivitatea regionala si matricele de cuantificare si evaluare a acestei competitivitati nu ofera solutii general-valabile pentru regiunile romanesti delimitate arbitrar, iar concluzia studiului este aceea ca modelarea ofera solutii partiale la problemele regionale, dar reprezinta un inceput, un model ce poate fi imbunatatit prin aportul coordonat al specialistilor economisti, geografi, informaticieni, matematicieni, biologi etc.
Lucrarea se adreseaza deopotriva specialistilor, studentilor, politicienilor, dar si publicului larg, cu intentia de a incuraja descentralizarea, inovatia economica, ideea de afacere si bunastarea aproapelui nostru. (Prof.univ.dr. Ioan-Aurel IRIMUS)

Cumpara Regionalizarea – Iacob Altman ieftin

Caracteristici tehnice Regionalizarea – Iacob Altman 978-606-730-162-5
Subcategorie Culegeri Auxiliare
Categorie Manuale Carte Scolara
Editura ROVIMED
Autor Octavian Marica
Data aparitie 2013
Numar de pagini 190
Format 290×210
Data aparitie 2006
Numar de pagini 531
Format 240×170
Categorie Biografii Memorii Jurnale
Editura HUMANITAS
Categorie Manuale Carte Scolara
Editura TREND
Autor Alexandrina Dumitru, Viorel-George Dumitru
Colectie Pregatim performanta!
Data aparitie 2014
Numar de pagini 136
Format 230 x 160 mm
Subcategorie Culegeri Auxiliare
Autor Ovidiu Moceanu
Data aparitie 2016
Numar de pagini 284
Format 200×130
Categorie Biografii Memorii Jurnale
Editura TRACUS ARTE
Numar de pagini 384
Format 200 x 130 mm
Categorie Beletristica
Editura TRACUS ARTE
Autor Aron Buciumeanu
Data aparitie 2016
Autor Iacob Altman
Data aparitie 2016
Numar de pagini 228
Format 200 x 140 mm
Subcategorie Geografie Topografie
Categorie Stiinta Si Tehnica
Editura ECOU TRANSILVAN

Nota: Fotografia produsului Regionalizarea – Iacob Altman are caracter informativ si poate contine accesorii ce nu sunt incluse in pachetul standard al produsului. Specificatiile tehnice sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.

One thought on “Regionalizarea – Iacob Altman

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *