Carte Juridica · Carti

Renuntarea la aplicarea pedepsei. Amanarea aplicarii pedepsei – Alexandru Risnita Ioana Curt

Share Button

imagine 0 Renuntarea la aplicarea pedepsei. Amanarea aplicarii pedepsei - Alexandru Risnita Ioana Curt 978-606-673-399-1

Lucrarea de fata constituie o cercetare cuprinzatoare si aprofundata a doua noi institutii: renuntarea la aplicarea pedepsei si amanarea aplicarii pedepsei, astfel cum acestea sunt conturate de noul Cod penal, a carui recenta intrare in vigoare, ca element central al „pachetului reformei penale”, constituie un moment unic in viata oricarui jurist, ce prilejuieste aprinse dezbateri doctrinare si jurisprudentiale.
Din perspectiva actualitatii temelor abordate, principalii destinatari ai lucrarii sunt practicienii, care, in lipsa unor explicatii privind maniera in care functioneaza (sau ar trebui sa functioneze) textele de lege, atat din punct de vedere substantial, cat si prin corelare cu textele noului Cod de procedura penala, trebuie sa depuna un efort sporit de asimilare.
Pe tot parcursul studiului sunt oferite explicatii pe marginea noilor institutii, insistandu-se in mod deosebit asupra prezentarii comparative a actualei, respectiv a vechii reglementari. Nu au fost excluse insa referirile la practica judiciara, astfel ca in cuprinsul analizei sunt presarate si comentate solutii jurisprudentiale recente ale instantelor nationale. Pe langa trimiterile de drept comparat la legislatiile ce au constituit sursa de inspiratie a legiuitorului, sunt aduse in discutie aprecieri asupra oportunitatii reglementarii si aspecte considerate susceptibile de rezerve sau imbunatatiri.
Autorii spera ca acest demers constituie cel putin o sursa de inspiratie pentru reflectiile si studiile viitoare, ce vor duce mai departe stiinta dreptului.

Cumpara Renuntarea la aplicarea pedepsei. Amanarea aplicarii pedepsei – Alexandru Risnita Ioana Curt ieftin

Caracteristici tehnice Renuntarea la aplicarea pedepsei. Amanarea aplicarii pedepsei – Alexandru Risnita Ioana Curt 978-606-673-399-1
Format 260X210
Subcategorie Culegeri Auxiliare
Categorie Manuale Carte Scolara
Editura BOOKLET
Autor Elena Sticlea, Cristina Mircea
Numar de pagini 128
Autor Alexandru Risnita, Ioana Curt
Data aparitie 2014
Numar de pagini 252
Format 205X145
Subcategorie Carte Juridica
Categorie Drept
Editura UNIVERSUL JURIDIC

Nota: Fotografia produsului Renuntarea la aplicarea pedepsei. Amanarea aplicarii pedepsei – Alexandru Risnita Ioana Curt are caracter informativ si poate contine accesorii ce nu sunt incluse in pachetul standard al produsului. Specificatiile tehnice sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.

One thought on “Renuntarea la aplicarea pedepsei. Amanarea aplicarii pedepsei – Alexandru Risnita Ioana Curt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *