Arta · Carti

Reprezentarea vizuala a sacrului – Adrian Stoleriu

Share Button

imagine 0 Reprezentarea vizuala a sacrului - Adrian Stoleriu 978-606-24-0040-8

Din Cuprins:
◊ O posibila definitie a sacrului
◊ Inspiratia divina si creatia artistica
◊ Reprezentarea vizuala a sacrului
◊ Prezentare si reprezentare. Sacrul vi­zibil si invizibil
◊ Arta sacra in actualitate
◊ Criza actuala a artei sacre

Cartea de fata se doreste a fi analiza unui subiect de interes al timpului nostru, sacrul, o expresie specifica a experientei religioase, ce isi dezvaluie deosebita capacitate de a inspira diversele domenii ale spiritualitatii umane si, implicit, ale artelor vizuale. Axandu-se pe aceste argumente, elaborarea acestui studiu isi are originea in nevoia de gasire a unor explicatii privitoare la modul in care categoria sacrului interactioneaza cu domeniul creatiei artistice in diferitele perioade ale istoriei artei.
Analizand raporturile dintre traditie si modernitate, in ceea ce pri­veste interactiunea dintre arta si sacralitate, lucrarea cauta sa se inscrie in randul acelor studii de specialitate ce trateaza prezenta sacrului in operele de arta ale diferitelor culturi si civilizatii, tinand cont atat de teoriile consacrate, cat si de aparitiile bibliografice cele mai recente ale acestui domeniu tot mai actual. Astfel conceputa, cercetarea noastra nu s-a dorit a fi o reflectie rigida a unei viziuni strict religioase sau dogmatice, cum poate ar fi fost de asteptat in cazul unei teme ce are ca principal obiect de dezbatere sacrul. Imbinand doua dintre realitatile fundamentale ale existentei umane, sacrul si atitudinea creativa a omului, lucrarea de fata isi gaseste sprijin in arta, domeniu capabil sa filtreze in viziune proprie notiunile, termenii si teoriile amintite, oferind, totodata, solutii viabile atat domeniului creatiei vizual-artistice, cat si celui didactic de specialitate.

Cumpara Reprezentarea vizuala a sacrului – Adrian Stoleriu ieftin

Caracteristici tehnice Reprezentarea vizuala a sacrului – Adrian Stoleriu 978-606-24-0040-8
Data aparitie 2014
Numar de pagini 10
Format 140 x 140 x 16 mm
Subcategorie Practic Pentru Copii
Categorie Carti Pentru Copii
Editura GIRASOL
Autor Ion Creanga
Data aparitie 2012
Numar de pagini 399
Format 240X165
Subcategorie Literatura Romana
Categorie Carti Pentru Copii
Editura EDUARD
Categorie Arta Arhitectura Design
Editura INSTITUTUL EUROPEAN
Autor Adrian Stoleriu
Data aparitie 2014
Numar de pagini 192
Format 235X165
Subcategorie Arta

Nota: Fotografia produsului Reprezentarea vizuala a sacrului – Adrian Stoleriu are caracter informativ si poate contine accesorii ce nu sunt incluse in pachetul standard al produsului. Specificatiile tehnice sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.

One thought on “Reprezentarea vizuala a sacrului – Adrian Stoleriu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *