Carti · Politica

Romania In Primul Razboi Mondial – Glenn E. Torrey

Share Button

imagine 0 Romania In Primul Razboi Mondial - Glenn E. Torrey 978-606-8469-94-2

Cartea este o opera de sinteza, bazata pe cateva dintre studiile anterioare ale autorului privind participarea Romaniei la prima conflagratie mondiala, imbogatite insa cu o serie de teme noi si informatii culese recent din arhivele romanesti si straine, inclusiv rusesti, frantuzesti si austro-germane.

Torrey prezinta cea mai competenta relatare – de pana la aceasta ora – asupra luptelor dure din timpul campaniei din 1916 si a tentativei reinnoite a fortelor austro-ungare de a infrange armata romana in vara anului 1917. In aceasta din urma campanie, reliefata aici, dar ignorata in relatarile din afara spatiului romanesc, are loc o reorganizare si o reinarmare a soldatilor romani, cu sprijin din partea Armatei Rosii aflate in dezintegrare, iar inamicul sufera o infrangere uluitoare. Totusi, in haosul provocat de Revolutia Rusa, Puterile Centrale au fortat Romania sa semneze o pace separata la inceputul lui 1918. In cele din urma, aceasta i-a permis Romaniei sa reintre in razboi si sa ocupe cea mai mare parte a teritoriului promis in 1916.

Exceptionala cunoastere a subiectului tratat de catre autor – care si-a dedicat intreaga activitate studierii participarii Romaniei la prima conflagratie mondiala, invatand chiar si limba romana – , precum si accesul sau la arhive si surse secundare nationale sau private dau echilibru si autoritate acestei lucrari consacrate evenimentelor militare, strategice, diplomatice si politice petrecute in ambele tabere. In plus, amintirile diverselor personaje politice si militare implicate ajuta la mai buna intelegere a laturii umane a acestui dramatic conflict.

Cumpara Romania In Primul Razboi Mondial – Glenn E. Torrey ieftin

Caracteristici tehnice Romania In Primul Razboi Mondial – Glenn E. Torrey 978-606-8469-94-2
Categorie Carti Pentru Copii
Editura LITERA
Data aparitie 2014
Numar de pagini 64
Format 15×21
Subcategorie Literatura Universala
Data aparitie 2014
Numar de pagini 64
Format 15×21
Subcategorie Literatura Universala
Categorie Carti Pentru Copii
Editura LITERA
Data aparitie 2014
Numar de pagini 64
Format 15×21
Subcategorie Literatura Universala
Categorie Carti Pentru Copii
Editura LITERA
Autor Dora Levi Mossanen
Numar de pagini 256
Format 14×21
Subcategorie Romane de dragoste, Carti romantice
Categorie Beletristica
Editura ALMA
Categorie Beletristica
Editura CODEX
Numar de pagini 192
Format 13×20
Subcategorie Literatura contemporana
Numar de pagini 448
Format 13×20
Subcategorie Politica
Categorie Stiinte Umaniste
Editura METEOR PRESS

Nota: Fotografia produsului Romania In Primul Razboi Mondial – Glenn E. Torrey are caracter informativ si poate contine accesorii ce nu sunt incluse in pachetul standard al produsului. Specificatiile tehnice sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.

One thought on “Romania In Primul Razboi Mondial – Glenn E. Torrey

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *