Carti · Istorie Universala

Sacrilegiu si rascumparare in Florenta renascentista – William J. Connell Giles Constable

Share Button

imagine 0 Sacrilegiu si rascumparare in Florenta renascentista - William J. Connell Giles Constable 978-973-611-737-4

Din cuprins:
◊ Inculpatul si faptele sale
◊ Natura ofenselor
◊ Contextul istoriei florentine
◊ Sentinta celor Opt pentru Siguranta impotriva lui Rinaldeschi
◊ "Naratiunea delictului lui Rinaldeschi" din registrul opera de la Madonna de’ Ricci, scris de Giovanni Landi

Volumul – o cercetare a societatii florentine din secolul al saisprezecelea – prezinta o situatie particulara care, in final, devine definitorie pentru intregul context istoric. Autorii reusesc sa surprinda comportamentele sociale ale unei comunitati aflata intr­o perioada tumultuoasa: pe de o parte, probleme religioase, marcate prin excese de pietate si scindari in cadrul diverselor culte, iar, pe de alta parte, o schimbare a contextului politic – de la oligarhie la un regim mai popular. Deconcentrarea puterii si implicarea unui numar mai mare de cetateni in chestiunile statale produc, pe termen scurt, o stare de anarhie, dand frau liber comportamentelor excesive.
Spectaculoasa este alegerea unui caz sugestiv in ceea ce priveste aspectele de ordin social, economic, politic si moral ale epocii. Iar deznodamantul dramatic este pe masura. Nici nu putea fi altfel, atat timp cat omul care este cauza, dar si cheie, a unor evenimente majore, are doar o viata pamanteana, limitata, asadar, in timp. In esenta, vorbim de un mit al crestinismului: mantuirea prin martiraj.

Cumpara Sacrilegiu si rascumparare in Florenta renascentista – William J. Connell Giles Constable ieftin

Caracteristici tehnice Sacrilegiu si rascumparare in Florenta renascentista – William J. Connell Giles Constable 978-973-611-737-4
Categorie Stiinte Umaniste
Editura INSTITUTUL EUROPEAN
Autor William J. Connell, Giles Constable
Data aparitie 2011
Numar de pagini 160
Format 190X140
Subcategorie Istorie Universala

Nota: Fotografia produsului Sacrilegiu si rascumparare in Florenta renascentista – William J. Connell Giles Constable are caracter informativ si poate contine accesorii ce nu sunt incluse in pachetul standard al produsului. Specificatiile tehnice sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.

One thought on “Sacrilegiu si rascumparare in Florenta renascentista – William J. Connell Giles Constable

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *