Carti · Literatura Romana

Scrisori catre cei de-acasa ed.2014 – Cioran

Share Button

imagine 0 Scrisori catre cei de-acasa ed.2014 - Cioran 978-973-50-3951-6

„Conversatie cu un absent, scrisoarea este un eveniment major al singuratatii. Adevarul despre un autor e de cautat mai degraba in corespondenta decit in opera sa. Cel mai adesea, opera este o masca. In cartile sale, Nietzsche joaca un rol, se erijeaza in judecator sau profet, isi ataca prietenii si dusmanii si se plaseaza – orgolios – in centrul viitorului. In schimb, in scrisori se plinge, e nenorocit, abandonat, bolnav, amarit, e tocmai contrariul a ceea ce se vede in necrutatoarele sale verdicte si imprecatii, adevarata insumare de diatribe.“ (CIORAN)
„Nimic din personalitatea lui Cioran nu poate fi mai esential etalat in afara scrisorilor catre fratele sau, Aurel, ori sensibil modificat fata de marturisirile facute aici lui Jeni si Arsavir Acterian, lui Mircea Eliade, N. Tatu sau Constantin Noica. Daca se poate imagina un Cioran mai transparent decit cel din propria-i opera, acela se afla integral si pe deplin elocvent in acest volum.“ (Dan C. MIHAILESCU)

Cumpara Scrisori catre cei de-acasa ed.2014 – Cioran ieftin

Caracteristici tehnice Scrisori catre cei de-acasa ed.2014 – Cioran 978-973-50-3951-6
Data aparitie 2014
Numar de pagini 376
Format 200 x 130 mm
Subcategorie Literatura Romana
Categorie Beletristica
Editura HUMANITAS
Autor Emil Cioran
Colectie Seria de autor Emil Cioran

Nota: Fotografia produsului Scrisori catre cei de-acasa ed.2014 – Cioran are caracter informativ si poate contine accesorii ce nu sunt incluse in pachetul standard al produsului. Specificatiile tehnice sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.

One thought on “Scrisori catre cei de-acasa ed.2014 – Cioran

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *