Carti · Filosofie Universala

Semiotica pasiunilor – Algirdas J. Greimas Jacques Fontanille

Share Button

imagine 0 Semiotica pasiunilor - Algirdas J. Greimas Jacques Fontanille 973-9161-37-5
De la starile lucrurilor la starile sufletesti
A.J. Greimas si J. Fontanille extind analiza semiotica spre universul afectiv si pasional descris ca un univers de modalitati din care se construieste sintaxa. Gelozia, de exemplu, este tratata aici ca un compus din afectiune si rivalitate, iar rivalitatea, la randul sau, trebuie definita in raport de emulatie, de invidie sau de neincredere.
    Analizand astfel pasiunile, se ajunge la un nivel "anterior", mai "elementar", la un univers precognitiv, tensiv, o lume dirijata prin simturi, in care nu este inca posibila cunoasterea, ci doar ideea de a fi sensibil la ceva. Obiectele pasiunilor (obstinatia, disperarea, avaritia, hotia, gelozia) sunt, in aceasta lume, simple valente, zone de atractie si de repulsie, iar starile sufletesti niste configuratii parcurse de un stil semiotic deosebit: stari de neliniste sau de deprimare, tensionate sau destinse, febrile sau calme… Astfel analizata, pasiunea este surprinsa la nivelul organizarii sociale, dar si individuale, iar semiotica devine o componenta esentiala care faciliteaza intelegerea trairilor omului ca fiinta comunicativa, afectiva si sociala.

Cumpara Semiotica pasiunilor – Algirdas J. Greimas Jacques Fontanille ieftin

Caracteristici tehnice Semiotica pasiunilor – Algirdas J. Greimas Jacques Fontanille 973-9161-37-5
Autor Emanuela Ilie
Data aparitie 2014
Numar de pagini 388
Format 125×195 mm
Subcategorie Litere Critica Literara
Categorie Stiinte Umaniste
Editura INSTITUTUL EUROPEAN
Numar de pagini 288
Format 200 x 140 mm
Subcategorie Filosofie Universala
Categorie Stiinte Umaniste
Editura SCRISUL ROMANESC

Nota: Fotografia produsului Semiotica pasiunilor – Algirdas J. Greimas Jacques Fontanille are caracter informativ si poate contine accesorii ce nu sunt incluse in pachetul standard al produsului. Specificatiile tehnice sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.

One thought on “Semiotica pasiunilor – Algirdas J. Greimas Jacques Fontanille

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *