Carti · Literatura contemporana

Spune-mi Gioni – Aureliu Busuioc

Share Button

imagine 0 Spune-mi Gioni - Aureliu Busuioc 978-9975-798-74-7

In seria de autor Aureliu Busuioc a aparut  romanul Spune-mi Gioni! Editia I a aparut in 2003. A fost tradus in ceha in 2012.

„Este cel mai bun roman al lui Busuioc”, zice Vladimir Besleaga. Cu el Cartierul a incheiat proiectul Aureliu Busuioc. Am scos cu litere mari si in tiraje mici romanele Singur in fata dragostei, Unchiul din Paris, Hornicul Gainarilor (in colectia Cartier clasic), Si a fost noapte… (initial in colectia Rotonda, apoi in Cartier popular), Latrand la luna, Pactizand cu diavolul.

Sper ca Aureliu Busuioc este multumit de cartile care au aparut in editia a II-a, in editia a III-a sau in editia a VII-a.

Subiectul romanului Spune-mi Gioni! dupa Ion Simut:

„Iata pe scurt povestea autobiografica a unui kaghebist moldovean. Numele sau adevarat, din documente, era Ion Tarantabu, denaturare a formei Tarabantu, derivat din denumirea de dorobant, sub care fusese cunoscut strabunicul sau, fost soldat intr-un regiment de dorobanti ai lui Cuza si ajuns dincolo de Prut la o betie. Fiu de taran, locuitor in satul Opariti, comuna Brunza, Ion nu avea dragoste de carte. Suferind de priapism infantil si de incontinenta urinara, copilul avea nadragii vesnic uzi si verzi, fapt pentru care este poreclit de colegi Curverde, porecla eufemizata prin inversare in Verdifund si decazuta din nou in sarcasticul Verdicur. E usor de facut legatura cu viitorul nume de agent sovietic Verdikurov. Am dat aceste detalii, pentru a observa ca prozatorul submineaza discursul eroic al kaghebistului cu astfel de inflexiuni ironice, transformand epopeea, pentru cine stie sa citeasca pe dedesubt, in comedie, fara insa a o ingrosa. Viitorul nostru kaghebist merge consecvent pe linia eroicului, a credintei revolutionare, dar aluneca involuntar in ridicol, pentru cateva clipe, prin tertipurile de culise ale prozatorului.”

Cumpara Spune-mi Gioni – Aureliu Busuioc ieftin

Caracteristici tehnice Spune-mi Gioni – Aureliu Busuioc 978-9975-798-74-7
Autor Giuliano Ferri
Data aparitie 2014
Numar de pagini 32
Format 290X230
Subcategorie Literatura Universala
Categorie Carti Pentru Copii
Editura DIDACTICA PUBLISHING HOUSE
Autor Udo Weigelt, Melanie Freund
Data aparitie 2014
Numar de pagini 32
Format 245X240
Subcategorie Literatura Universala
Categorie Carti Pentru Copii
Editura DIDACTICA PUBLISHING HOUSE
Data aparitie 2014
Format 155X150
Subcategorie Atlase, enciclopedii copii
Categorie Carti Pentru Copii
Editura DIDACTICA PUBLISHING HOUSE
Autor Aureliu Busuioc
Data aparitie 2014
Numar de pagini 344
Format 200X130
Subcategorie Literatura contemporana
Categorie Beletristica
Editura CODEX

Nota: Fotografia produsului Spune-mi Gioni – Aureliu Busuioc are caracter informativ si poate contine accesorii ce nu sunt incluse in pachetul standard al produsului. Specificatiile tehnice sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.

2 thoughts on “Spune-mi Gioni – Aureliu Busuioc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *