Carti · Teatru

Teatru 9 Piese noi – Sorin Oros

Share Button

imagine 0 Teatru 9 Piese noi - Sorin Oros 978-606-730-007-9

Orice volum de dramaturgie contemporana ar trebui sa aiba cel putin doua tinte: de reintregire a unei istorii contemporane, care nu prea poate fi pastrata altfel, si de propunere de noi texte pentru scena nationala si intrenationala. Indiferent de estetica sau stilistica autorului, piesele de teatru reprezinta o radiografie a societatii din care acesta provine.
Spuneam, in 2007, in prefata altui volum semnat de Sorin Oros, ca avem de-a face cu o dramaturgie a curajului. Argumentele plecau atunci dinspre limbaj inspre viata personala expusa, frustrarile profesionale acumulate si strigate in gura mare. De atunci si pana acum lucrurile s-au schimbat in jurul autorului, iar acest lucru se poate citi printre randurile propunerilor de fata, cu pastrarea totusi a aceluiasi curaj cvasi-sinucigas de a arunca pe scena iconi ai unei societati in decadere.
Avem de aceasta data de a face cu texte care au vazut lumina scenei, care s-au jucat in tara si in strainatate, care au beneficiat de aplauzele sau critica publicului. Ramane, fata de data trecuta, un singur lucru: vocea acida! Autorul taxeaza orice miscare gresita a unei societati debusolate, care si-a pierdut identitatea si care nu are nicio curiozitate sa si-o regaseasca. Lecturarea acestor texte nu lasa niciun dubiu in raport cu pozitionarea autorului, cu parerile si convingerile lui puternice. Situatiile intalnite sunt dintre cele mai diverse, reale sau nu, ele isi au radacina in stirile din ce in ce mai bantuite de incredibil.
– Raluca Sas-Marinescu 

 

Cumpara Teatru 9 Piese noi – Sorin Oros ieftin

Caracteristici tehnice Teatru 9 Piese noi – Sorin Oros 978-606-730-007-9
Autor Valter Dos Santos
Data aparitie 2015
Numar de pagini 180
Format 13×20
Subcategorie Literatura Universala
Categorie Beletristica
Autor Elena Claudia Anca
Data aparitie 2014
Numar de pagini 382
Format 210 x 150 mm
Subcategorie Litere Filologie
Categorie Stiinte Umaniste
Editura ECOU
Autor Augustin Neaga
Data aparitie 2015
Numar de pagini 155
Format 13×20
Subcategorie Literatura contemporana
Categorie Beletristica
Editura ECOU
Autor Rodica Scutaru Milaș
Numar de pagini 174
Format 210 x 150 mm
Subcategorie Poezie
Categorie Beletristica
Editura ECOU
Autor Sorin Oros
Numar de pagini 324
Format 200 x 130 mm
Subcategorie Teatru
Categorie Beletristica
Editura ECOU

Nota: Fotografia produsului Teatru 9 Piese noi – Sorin Oros are caracter informativ si poate contine accesorii ce nu sunt incluse in pachetul standard al produsului. Specificatiile tehnice sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.

One thought on “Teatru 9 Piese noi – Sorin Oros

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *