Carti · Psiho,psihanaliza, Log

Terapia Cognitiva A Tulburarilor De Anxietate Vol.1+2 – David A. Clark

Share Button

imagine 0 Terapia Cognitiva A Tulburarilor De Anxietate Vol.1+2 - David A. Clark 978-606-8244-49-5
Descriere
David A. Clark, PhD, este profesor de psihologie la Universitatea din New Brunswick, Canada, membru al Asociatiei Canadiene de Psihologie, membru fondator al Academiei de Terapie, redactor asociat al revistei internationale de terapie cognitiva, International Journal of Cognitive Therapy
Aaron T. Beck, MD, fondatorul terapiei cognitive, Profesor Emeritus de psihiatrie la Facultatea de Medicina a Universitatii din Pennsylvania, presedintele Institutului Beck de Cercetare si Terapie Cognitiva si presedinte de onoare al Academiei de Terapie Cognitiva.
Cartea de fata – un manual de tratament complet si detaliat pentru terapia cognitiva – ofera o prezentare reformulata, completa si actualizata a modelului cognitiv al anxietatii, astfel incat modelul sa fie inteles in contextul rezultatelor cercetarii contemporane.
Lucrarea are trei parti. Partea I este alcatuita din patru capitole despre modelul cognitiv reformulat al anxietatii si despre nivelul sau empiric. Capitolul 1 prezinta diferentele dintre frica si anxietate si ofera o argumentare a alegerii perspectivei cognitiviste asupra anxietatii. Capitolul 2 prezinta reformularea modelului cognitiv general al anxietatii; sunt prezentate 12 ipoteze fundamentale ale modelului si vasta cercetare empirica relevanta pentru aceste ipoteze este analizata critic in capitolele 3 si 4.
Partea a II-a este alcatuita din trei capitole care explica modul in care sunt folosite elementele de baza ale terapiei cognitive pentru a diminua anxietatea. Capitolul 5 analizeaza mai multe masuratori standardizate ale simptomelor si ale cognitiei anxioase, care sunt utile pentru evaluarea pacientului si a eficientei tratamentului si ofera o explicatie detaliata pentru elaborarea unei formulari cognitive de caz in anxietate. Capitolele 6 si 7 descriu pas cu pas procesul de implementare a unor strategii de interventie cognitiva si comportamentala, in scopul reducerii simptomelor anxioase.
Partea a III-a, este alcatuita din cinci capitole care prezinta adaptarea terapiei cognitive la anumite tulburari specifice: tulburarea de panica, fobia sociala, tulburarea de anxietate generalizata, tulburarea obsesiv-compulsiva si tulburarea de stres posttraumatic. Fiecare capitol dedicat unei tulburari specifice prezinta un model cognitiv adaptat tulburarii respective si o analiza a cercetarii empirice, orientata catre ipotezele fundamentale ale fiecarui model. In plus, capitolele ofera conceptualizari de caz specifice tulburarilor respective, precum si strategii de terapie cognitiva care vizeaza trasaturi unice ale simptomelor fiecarei tulburari. In esenta, Partea a III-a consta in cinci scurte manuale de tratament pentru tulburari complexe de anxietate.

Cumpara Terapia Cognitiva A Tulburarilor De Anxietate Vol.1+2 – David A. Clark ieftin

Caracteristici tehnice Terapia Cognitiva A Tulburarilor De Anxietate Vol.1+2 – David A. Clark 978-606-8244-49-5
Autor David A. Clark, Aaron T. Beck
Data aparitie 2012
Numar de pagini 334, 438
Format 240 x 160 mm
Subcategorie Psiho,psihanaliza, Log
Categorie Stiinte Umaniste

Nota: Fotografia produsului Terapia Cognitiva A Tulburarilor De Anxietate Vol.1+2 – David A. Clark are caracter informativ si poate contine accesorii ce nu sunt incluse in pachetul standard al produsului. Specificatiile tehnice sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.

One thought on “Terapia Cognitiva A Tulburarilor De Anxietate Vol.1+2 – David A. Clark

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *