Carti · Desen Muzica Film Teatru

Un studiu al cinematografiei germane – Maggie Hoffgen

Share Button

imagine 0 Un studiu al cinematografiei germane - Maggie Hoffgen 978-606-93054-4-7

Studiul urmareste perioada de aproape un secol dintre explozia expresionismului german si primul deceniu al mileniului trei, fiind impartit in capitole dupa criterii istorice. Autoarea ne pune la dispozitie o lucrare consistenta si exhaustiva, analizand, totodata, stilurile si tematicile cinematografului german in ansamblul sau.

Din pacate, filmul german a ramas foarte putin cunoscut in randurile publicului roman. Dupa cum arata criticul Mihnea Columbeanu (Pitbull), prefatatorul editiei romanesti a lucrarii, pana pe la sfarsitul anilor ’50, cand distributia cinematografica in Romania a inceput sa se organizeze la nivel international mai larg, nemtii nu prea aveau ce sa ne ofere.

Mai tarziu, cand a inceput sa se maturizeze generatia anilor ’70, la noi cenzura inchidea portile de intrare, culminand cu perioada tenebroasa din deceniul comunist final. Dupa 1990, reteaua a fost rapid monopolizata de catre distribuitorii americani, in dauna majoritatii productiilor de alte origini – situatie careia i se adauga, la un nivel mai profund, faptul ca nemtii, asemenea majoritatii europenilor, s-au orientat intotdeauna mai cu seama spre filmul de continut, nu spre cel de consum. Cartea lui Maggie Hoffgen este cu atat mai importanta cu cat analizeaza in detaliu cele mai semnificative filme germane, necesare oricui doreste sa-si consolideze cultura cinematografica.

Detaliata, substantiala si extrem de limpede scrisa, cartea va va prilejui o lectura fascinanta si un adevarat tezaur de informatii indispensabile tuturor pasionatilor de film – si, aproape sigur, un indemn incitant si irezistibil de actualizare a culturii cinematografice, recuperand toate acele productii de mare valoare pe care pana acum le-ati trecut cu vederea. Atat parcurgerea cartii, cat si vizionarea filmelor analizate in paginile ei vor constitui adevarate revelatii‟

Mihnea Columbeanu.

Cumpara Un studiu al cinematografiei germane – Maggie Hoffgen ieftin

Caracteristici tehnice Un studiu al cinematografiei germane – Maggie Hoffgen 978-606-93054-4-7
Autor Maggie Hoffgen
Data aparitie 2014
Numar de pagini 404
Format 165X125
Subcategorie Desen Muzica Film Teatru
Categorie Hobby Practic
Editura IBU PUBLISHING

Nota: Fotografia produsului Un studiu al cinematografiei germane – Maggie Hoffgen are caracter informativ si poate contine accesorii ce nu sunt incluse in pachetul standard al produsului. Specificatiile tehnice sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.

One thought on “Un studiu al cinematografiei germane – Maggie Hoffgen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *