Carti · Minte Corp

Viata Ca Extaz. Natura Barbatul Femeia – Alan Watts

Share Button

imagine 0 Viata Ca Extaz. Natura Barbatul Femeia - Alan Watts 978-973-111-480-4
O carte provocatoare si mereu actuala care reexamineaza locul ocupat de umanitate in lumea naturala – si relatia dintre spirit si trup – in lumina daoismului chinez.
Faptul ca fiintele umane sunt separate de natura pe care trebuie sa o controleze, ca mintea este cumva superioara corpului si ca intreaga sexualitate presupune seductie – ceea ce constituie un pericol si o problema – toate acestea sunt asumptii pe care se bazeaza cea mai mare parte a gandirii occidentale. Iar toate aceste prejudecati sunt motorul din spatele exploatarii umane a pamantului, al neincrederii in emotie si al singuratatii si nedeschiderii noastre catre iubire.
 
Sunt putine cartile care sa fi pus aceste asumptii atat de direct in discutie cum o face aceasta intreprindere erudita si antrenanta a lui Alan Watts. Inspirandu-se din preceptele daoismului, autorul ofera o perspectiva alternativa a omului si a universului – una in care distinctiile dintre sine si celalalt, spirit si materie fac loc unei viziuni mai holiste asupra lumii. Viata ca extaz este o carte de mare eleganta si cu implicatii profunde – unul dintre acele texte rare care ne poate schimba modul in care gandim, simtim si iubim.
***
Pentru mintea care urmeaza fiece drum pana la capat, orice drum duce nicaieri. A te abtine de la asa ceva nu inseamna sa amani dusul rece al trezirii la realitate, ci sa vezi ca omul are mai multe sanse sa ajunga la destinatie stand pe loc decat plecand, ca a fi mereu in cautarea unui dincolo inseamna sa ramai insensibil la ce este aici.
 
Pentru a cunoaste natura, pentru cunoaste „€žsubstanta”€ lucrurilor, trebuie s-o cunoastem asa cum un barbat „cunoaste”€ o femeie, in sensul arhaic al termenului – cu toata calda imprecizie a contactului imediat.
Alan Watts
Cand este spontan, apogeul dragostei sexuale reprezinta una dintre cele mai depline experiente de relationare cu celalalt la care putem accede, dar prejudecatile si obtuzitatea ne-au impiedicat sa vedem ca, in orice alte circumstante, o asemenea desfatare s-ar numi extaz mistic. Ceea ce indragostitii simt unul pentru celalalt nu este altceva decat adoratie in deplinatatea acceptiunii religioase a termenului, iar apogeul acestui sentiment este aproape literalmente o revarsare a vietii dintr-unul in celalalt. O asemenea adoratie, care i se cuvine doar lui Dumnezeu, ar fi cu adevarat idolatra, daca, in acel moment, dragostea nu ar indeparta orice iluzie, aratand chipul iubitului/iubitei asa cum este el cu adevarat – nu persoana care pretinde sa fie in societate, ci dezvaluindu-i natura divina…
***
 
Atunci totul pare sa se intample spontan dintr-o sursa unica. Viata curge continuu, ramanand totusi adanc ancorata in prezent, fara a cauta vreun rezultat, caci prezentul nu mai este limitat la punctul infinitezimal al constiintei incordate, dilatandu-se pentru a deveni eternitate atotcuprinzatoare.
Alan Watts
***
Tehnicile yoga, rugaciunile, terapiile si exercitiile spirituale sunt, la urma urmei, doar niste sofisticate amanari ale momentului cand vom admite ca nu exista nimic de acaparat si niciun mod de a-l acapara.
Alan Watts

Cumpara Viata Ca Extaz. Natura Barbatul Femeia – Alan Watts ieftin

Caracteristici tehnice Viata Ca Extaz. Natura Barbatul Femeia – Alan Watts 978-973-111-480-4
Autor Monica Savulescu Voudouri
Data aparitie 2014
Numar de pagini 195
Format 200×130
Subcategorie Literatura Romana
Categorie Beletristica
Editura TRACUS ARTE
Autor Cristian Raduta
Data aparitie 2007
Numar de pagini 320
Format 14×21
Subcategorie Literatura Romana
Categorie Beletristica
Editura MIRACOL
Format 200 x 130 mm
Subcategorie Litere Critica Literara
Categorie Stiinte Umaniste
Editura EIKON
Editura ARANIA
Autor Kyre
Data aparitie 2015
Format 200 x 130 mm
Subcategorie Literatura contemporana
Categorie Beletristica
Editura TREI
Autor: Robert J. Stoller
Data aparitie 2014
Numar de pagini 312
Format 145 x 205 mm
Subcategorie Psihologie, psihanaliza, logica
Categorie Stiinte Umaniste
Autor Michael Fordham
Colectie Jungiana
Data aparitie 2014
Numar de pagini 320
Format 13 x 20 cm
Subcategorie Psiho,psihanaliza, Log
Categorie Stiinte Umaniste
Editura HERALD
Autor Edward O. Wilson
Data aparitie 2014
Format 13 x 20 cm
Subcategorie Stiinta si filosofie
Categorie Stiinta Si Tehnica
Editura HERALD
Autor: Alan Watts
Data aparitie 2014
Format 13 x 20 cm
Subcategorie Minte Corp
Categorie Spiritualitate Ezoterism
Editura HERALD
Autor Alan Watts
Data aparitie 2015
Format 13 x 20 cm
Subcategorie Minte Corp
Categorie Spiritualitate Ezoterism
Editura HERALD

Nota: Fotografia produsului Viata Ca Extaz. Natura Barbatul Femeia – Alan Watts are caracter informativ si poate contine accesorii ce nu sunt incluse in pachetul standard al produsului. Specificatiile tehnice sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.

One thought on “Viata Ca Extaz. Natura Barbatul Femeia – Alan Watts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *