Carti · Istoria Romanilor

Viata Si Faptele Domnului Tarii Romanesti Constantin Voda Brancoveanu – Niculae M. Popescu

Share Button

imagine 0 Viata Si Faptele Domnului Tarii Romanesti Constantin Voda Brancoveanu - Niculae M. Popescu 978-606-8495-89-7

Viata si faptele Domnitorului Martir Constantin Brancoveanu sunt o pilda frumoasa a unei vieti curate, traita cu gandul la Bunul Dumnezeu, de la care vine tot ajutorul, si la neamul romanesc pentru care trebuie sa luptam cu propria noastra viata. Acest model de traire jertfelnica poate fi considerat si o fila de aur din istoria bisericeasca, dar si nationala, a romanilor de pretutindeni si din toate timpurile. Despre minunatele fapte ale Domnitorului Martir Constantin Brancoveanu trebuie sa vorbim si urmasilor nostri, care au datoria morala de a pastra vie credinta crestin-ortodoxa, de a intretine bune relatii cu toate neamurile, dar mai ales de a intelege ca intreaga istorie dainuie prin purtarea de grija a lui Dumnezeu, Unul in Fiinta, dar intreit in Persoane, cel Mult-Milostiv, dar si Drept.

 

In acest context, prin purtarea de grija a Preafericitului Parinte Patriarh Daniel, la 300 de ani de la moartea martirica a Sfintilor Brancoveni, republi­cam lucrarea Parintelui Academician Niculae M. Popescu cu titlul Viata si faptele Domnului Tarii Romanesti Constantin Voda Brancoveanu, intr-o editie noua, bogat ilustrata, cu mici indreptari de limba, necesare astazi, la care am adaugat un capitol-anexa intitulat Recunostinta si sfintenie: pasi pe calea cinstirii Voievodului Martir Constantin Brancoveanu ca sfant. In acest capitol final am inserat detalii privind sapaturile arheologice din anul 1932, continuate cu reinhumarea osemintelor voievodului martir si procesiunea solemna din anul 1934, pentru ca in final sa prezentam succint pelerinajul istoric organizat in contextul Anului comemorativ al Sfintilor Brancoveni (2014), in ziua de 21 mai, la praznicul Sfintilor imparati Constantin si Elena, hramul Catedralei Patriarhale din Bucuresti. Prima editie a acestei frumoase lucrari a aparut in anul 1914, la 200 de ani de la moartea martirica a Sfintilor Brancoveni, republicata ulterior in anii 1915,1927,1934 si 2013”. (Nota editoriala a Editurii Basilica)

 

Cumpara Viata Si Faptele Domnului Tarii Romanesti Constantin Voda Brancoveanu – Niculae M. Popescu ieftin

Caracteristici tehnice Viata Si Faptele Domnului Tarii Romanesti Constantin Voda Brancoveanu – Niculae M. Popescu 978-606-8495-89-7
Numar de pagini 357
Format 13×20
Subcategorie Literatura contemporana
Categorie Beletristica
Editura CARTEA ROMANEASCA
Autor Csaba Bela Nasz
Colectie Studii si monografii
Data aparitie 2 Octombrie 2014
Numar de pagini 487
Format 240 x 170 mm
Subcategorie Carte Juridica
Categorie Drept
Editura HAMANGIU
Numar de pagini 168
Subcategorie Clasa Pregatitoare
Categorie Manuale Carte Scolara
Editura TEORA
Data aparitie 2014
Editura BASILICA
Numar de pagini 215
Format 22×28
Subcategorie Istoria Romanilor
Categorie Stiinte Umaniste

Nota: Fotografia produsului Viata Si Faptele Domnului Tarii Romanesti Constantin Voda Brancoveanu – Niculae M. Popescu are caracter informativ si poate contine accesorii ce nu sunt incluse in pachetul standard al produsului. Specificatiile tehnice sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.

One thought on “Viata Si Faptele Domnului Tarii Romanesti Constantin Voda Brancoveanu – Niculae M. Popescu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *